Flittig træning gav flotte resultater

Flittig træning gav flotte resultater, Mathias var intet mindre end imponerende

Til dette år DM i styrkeløft, afholdt i Tårnby, stillede de to trænere op samt den unge og talentfulde Mathias Brogaard, som vi har haft fornøjelse af at træne gennem snart et halve år.  

Dette var hans debut i styrkeløft, da han før kun har stillet op i klassisk styrkeløft. Han har mange fredage kørt fra Holstebro til Horsens for at træne med os. Som tidligere gymnast har han altid været hurtigt til at fange instruktioner og med velvilje søgt at udføre dem. Der har aldrig været nogle beklagelser, når vi fandt det strammere udstyr og knæbind frem, så derfor håbede vi, at de mange timer ville give udslag i gode løft til DM.

Mathias stillede op i 66 kg klassen i junior kategorien. Han lagde ud med 205 kg i squat, som blev løftet let, men manglede lidt i dybden. Da vægten var let nok, blev der øget med 5 kg og 210 kg blev løftet og godkendt. Til sidste løft blev der valgt 220 kg, som igen blev løftet let. I bænk lagde Mathias ud med 140 kg, som han desværre ikke fik godkendt. Samme vægt blev valgt til andet løft, hvor den blev løftet og godkendt. Til sidste løft blev der øget med 5 kg, men desværre var den lidt for tung på dagen. I dødløft lagde Mathias flot ud med et godkendt løft på 185 kg, som blev godkendt. Han valgte at øge med 10 kg, men desværre fik han ikke et ordentlig greb, og stangen gled ud af hænderne. I sidste løft var grebet perfekt, og 195 kg blev godkendt. Mathias Brogaard blev dansk mester med 555 kg i totalen. Der er helt sikkert flere kilo at hente, når han stiller op for Danmark til europamesterskaberne, der bliver afholdt i Thisted i maj. Vi ser frem til flere træningsfredage.   

Eva, der bestemt ikke er debutant, stillede op i den åbne kategori i 57 kg klassen. Hun havde mulighed for at vinde sin 19. DM- titel og kvalificere sig til de åbne verdensmesterskaber. Eva lagde ud med 160 kg i squat, som blev godkendt. Herefter blev vægten øget til 170, som igen blev løftet og godkendt. Til sidste løft blev der prøvet på en dansk seniorrekord på 175,5 kg, men desværre var den lidt for kort. I bænk startede hun på 87½ kg, som blev underkendt, i andet forsøg lykkes det at få de 87½ kg godkendt, og der blev øget til 90 kg, der var lidt for tung på dagen. I dødløft startede hun på 165 kg, som blev let løftet og godkendt. Til andet løft blev der øget med 10 kg, og igen blev det godkendt. 182½ kg blev prøvet i et forsøg på VM-kravet i totalen, men grebet slap op, så det blev ved de 175 kg. Med en total på 432½ kg, var det 19. danske mesterskab i hus. Eva vil forsøge sig på VM-kravet til de åbne europæiske mesterskaber i maj måned i Thisted, som bliver hendes næste store styrkeløftkonkurrence.

Jørgen gav alt hvad han havde på dagen. I squat lagde han ud med 225 kg, som desværre blev underkendt. Han valgte at øge vægten med ti kilo, lagde alle kræfter i, og fik den godkendt. Det blev til de 235 kg. Da det ikke gav mening at gå højere op, afstod han fra tredje løft i squat. I bænk blev der bestilt 165 kg, som blev løftet og godkendt. Til andet løft blev valgt 175 kg, som igen blev løftet og godkendt. Til sidste løft blev der øget med 5 kg, men trods en god kamp manglede der lige det sidste. I dødløft, som ikke er Jørgens yndlingsøvelse (rygter siger at han vil forsøge at afskaffe den), lagde han ud med 190 kg, som blev godkendt. Herefter blev der øget til 210 kg, som igen blev godkendt. Dette var et maksløft, hvorfor han afstod fra sidste løft. Totalen blev 620 kg og en sølvmedalje.