VM I styrkeløft 2019

Dubai, i De Forenede Arabiske Emirater, leverede overdådige rammer som arrangøre af et styrkeløft VM i verdensklasse. Den 50årige Veteran, Eva Buxbom stillede til start i 57 kg klassen ved dette åbne verdensmesterskab hvor cremen af verdenseliten deltog. Eva vejede sikkert ind i vægtklassen på 56,72 kg. I første disciplin squat blev der åbnet sikkert på 162,5 kg som blev godkendt med alle dommerstemmerne. Der blev øget til 172,5kg i et forsøg på at forbedre hendes egen master 2 verdensrekord. Eva kommer dog ikke optimalt i position og får stillet sig lidt for bredt hvilket bevirker at hun ikke kan for trykket ordentligt på vægten. Det bliver justeret til sidste forsøg og dette lykkedes at løfte vægten men den bliver desværre underkendt med dommerstemmerne 2-1 grundet manglende dybde. Hartati Sri fra Indonesien vinder guld i disciplinen på kropsvægt med et løft på 217,5 kg foran Taylor LaChapelle fra USA og Ellie Steel fra England der ligeledes løftede 217,5kg.

I bænkpres startede Eva på 85 kg men desværre blev løftet underkendt med dommerstemmerne 2-1 grundet en nedadgående bevægelse. Det blev der lavet om på i 2. forsøg hvor de 85 kg blev løftet i sikker stil. Til sidste forsøg blev der bestilt 87,5kg hvilket ligeledes sikkert blev løftet og godkendt. Disciplinen blev vundet at Erica Bueno fra Brasilien der satte ny verdensrekord med et løft på 155,5kg. Ellie Steel fra England tog sig af sølvet med et løft på 150kg. Bronzen gik til Russiske Daniela Kolesnik med et løft på 147,5kg.

I dødløft blev der åbnet på 165 kg af Eva hvilket ikke voldte nogle problemer. Vægten blev øget til 170kg og igen trækker veteranen vægten sikkert hjem i godkendt stil. Til 3. og sidste forsøg bliver der bestilt 175kg og igen viser Eva jernvilje og kæmper vægten op. Løftet er en master 2 Europarekord med 2,5 kg og en fantastisk afslutning på 2019 sæsonen. Disciplinen bliver vundet af Hung Hsiu-Ching fra Taiwan der sætter verdensrekord med et løft på 210,5 kg. Taylor LaChapelle vinder sølv med 197,5 kg foran Kenia Monserrate fra Ecuador på samme vægt.

Totalt slutter Eva på 425kg og en samlet 13.plads ud af 18 deltager hvilket er mere end godkendt. Verdensmester bliver Hartati Sri fra Indonesien med 557,5kg total. Russiske Daniela Kolesnik blev henvist til sølvet med 545 kg hvilket var en Europæisk junior rekord. Kenia Monserrate fra Ecuador vandt bronze med 542,5kg total.

Eva Buxbom verdensmester i styrkeløft

 

Potchefstroom, Sydafrika. Ved VM i styrkeløft for masters lykkedes det Eva Buxbom, at løfte sig til karrierens 6. VM-titel, da hun i 57kg klassen, efter en meget nervepirrende dyst sikrede sig mesterskabet og en verdensrekord i squat.

Eva havde ingen problemer med at gøre vægt og vejede sikkert ind i vægtklassen på 56,60 kg.

Eva åbnede sikkert i squat med et løft på 160 kg, som blev godkendt med alle dommerstemmerne. Vægten blev øget til 171 kg, hvilket ville være en ny verdensrekord med 0,5 kg. Igen viste Eva, at hun er verdens bedste til netop denne disciplin i hendes alderskategori og løftede vægten i sikker stil. Til sidste forsøg prøves der kræfter med at øges hendes egen verdensrekord, og 175,5 kg bliver bestilt. Efter en god kamp mod tyngdeloven vandt vægten denne gang. De 171 kg var dog rigeligt til disciplin guld i squat. Sølvmedaljen i disciplinen gik til Lynne Hofman fra USA med et løft på 122,5 kg. Bronzen gik til Helen Allen fra Australien med et løft på 107,5 kg.

I bænkpres blev det mere end almindelig nervepirrende. For at sikre at hendes verdensrekord i squat ville blive registeret, kræves det at man får godkendt mindst et løft i de andre to discipliner. Eva startede derfor lettere end hun normalt ville gøre i bænkpres med 80 kg i første forsøg. Desværre mente 2 af dommerne ikke, at hendes højre arm var helt rettet ud, hvilket var urimelig hårdt dømt. Hun måtte således forsøge sig på samme vægt i 2. forsøg, men også her så 2 af dommerne noget med armen. Det var således knald eller fald i sidste forsøget på samme vægt. Denne gang lykkedes det veteranen at tilfredsstille dommerne, og hun var således videre i konkurrencen. Guldet i disciplinen gik til Lynne Hofman med et løft på 87,5kg, imens Helen Allen sikrede sig bronzen med et løft på 57,5 kg.

I sidste disciplin dødløft blev der åbnet sikkert på 165 kg, der blev godkendt af dommerne. Der bliver forsøgt på at forbedre hendes egen europarekord i 2. forsøg med 175 kg, men desværre slipper grebet lige før afslutningen, og løftet underkendes. Samme skæbne lider 3. forsøget, og Eva må tage sig til takke med hendes åbningsforsøg på de 165kg. Det rakte dog til disciplin guld i dødløft. Disciplinsølvet gik til Australien med 160 kg og bronzen til USA med 125 kg.

Eva Buxbom kan således med en total på 416 kg lade sig hylde som verdensmester for 6. gang i karrieren hele 81 kg foran nærmeste konkurrent Lynne Hofman fra USA. Helen Allen fra Australien måtte tage sig til takke med bronzen med en total på 325 kg efter næsten at have trukket sølvet ud af amerikanerens hænder i hendes sidste dødløft.   

Eva Buxbom kunne ligeledes lade sig hylde, med en flot pokal som verdens bedste styrkeløfter på point på tværs af vægtklasser med 589,58 IPF-point foran franske Natalie Feraud med 580,76 IPF-point. 3. pladsen gik til Donna Marts fra USA med 562,70 IPF-point.

Marie Louise Kalmeyer Nordisk mester i styrkeløft

I 72 kg klassen i styrkeløft for Sub-juniorer var 15-årige Marie Louise Kalmeyer i en klasse for sig da hun løftede et Nordisk Mesterskab hjem.

Hun åbnede på 157,5 kg men grundet tekniske fejl lykkedes det hende ikke at får løftet vægten i første forsøg. Det gik dog meget bedre i 2. forsøg hvor vægten blæste op og løftet blev godkendt med alle dommerstemmer. I 3. og sidste forsøg skulle der forsøges med 165 kg. Også denne gang blæste den unge pige vægten op løftet blev godkendt med alle dommerstemmerne. Vægten var en forbedring af den danske sub-junior rekord med 2,5 kg, en 5 år gammel rekord der tidligere tilhørte Majken Hansen.

I bænkpres blev til kun til åbningsforsøget på 65 kg som var det absolut maksimale på dagen.

I sidste disciplin dødløft mistede hun kontrollen med sit åbningsforsøg på 130 kg som desværre blev underkendt. Det gik dog meget bedre i 2. forsøg hvor vægten bliv løftet i sikker stil. Til sidste forsøg blev vægten øget til 150 kg og også her var den unge løfte overbevisende og trak sikkert løftet.

Total blev det til en ny personlig rekord forbedring med 10 kg med 380kg samlet og et Nordisk Mesterskab. Hun modtog pokalen som stævnets bedste løfter på point. 

Anna Sophia Rye Christensen Nordisk mester i klassisk styrkeløft

I 84+ kg klassen, for juniorer blev, Anna Sophia Rye Christensen overbevisende Nordisk mester i klassisk styrkeløft.

Hun åbnede sikkert i squat på 157,5kg som blev godkendt med alle dommerstemmer. Vægten blev øget til 162,5kg til 2. forsøget der også blev løftet og godkendt. Til sidste forsøg blev der bestil 167,5 kg i et forsøg på at slå hendes egen danske rekord, men det blev desværre lidt for tung denne gang.

I bænkpres blev der åbnet på 80 kg som blev løftet og godkendt. Hun forsøgte sig på 85 kg i både 2. og 3. forsøg men det blev desværre for tungt på dagen.

I sidste disciplin dødløft var det en rigtig god dag på kontoret og har blev serien 157,5 – 165 – 172,5kg løftet. De 172,5 kg var en ny Danmarksrekord med 2,5 kg, den tidlige rekord tilhørte Amalie Nielsen fra Københavns Styrkeløft Klub. Totalen på 415 kg var ny en dansk junior rekord med 2 kg.

Hun er dermed indehaver af samtlige danske junior rekorder både i styrkeløft og klassisk styrkeløft. 

Lasse Justesen Nordisk mester i styrkeløft

I 105 kg klassen, i styrkeløft for juniorer, var den forsvarende Nordiske Mester Lasse Justesen godt kørende.

Han åbnede sikkert på 250 kg som blev godkendt med alle dommerstemmerne. Vægten blev øget til 260 kg som var en tangering af hans personlige rekord. Vægten blev løftet i sikker stil. Lasse afstod fra sidste forsøg for at have lidt bedre tid i opvarmning til bænkpres.

I bænkpres, som tidligere har drillet lidt, var der nye takter at spore. Åbneren på de 140 kg fløj op og blev belønnet med 3 hvide lamper. Vægten blev øget til 145 kg en personlig rekord med 5 kg, teknisk ikke hans bedste løft da foden glider på det glatte gulv med han formår alligevel at løfte vægten i godkendt stil. Til sidste forsøg prøves der kræfter med 150 kg og også her lykkedes det at løfte vægten som desværre blev underkendt grunde nedadgående bevægelse.

Efter en hurtig opvarmning var Lasse klar til dødløft. Han åbnede sikkert på 240 kg som uden problemer blev trukket. Der blev øget til 255 kg til 2.forsøg også sikkert blev trukket, løftet var en tangering af hans personligt bedste. Til sidste forsøg blev der bestil 260 kg som også blev løftet, men desværre var der en lille nedadgående bevægelse på stangen og løftet blev underkendt.

Totalen på 660 kg udløste et Nordisk Mesterskab og var ny personlig rekord med 15 kg siden Aask Open. En fin fremgang trods de ikke optimale konkurrenceforhold. 

Anna Sophia Rye Christensen blev Jysk mester i styrkeløft

Anna Sophia Rye Christensen aka “Hightower” var intet mindre end imponerende ved de jyske mesterskaber i styrkeløft.

Der var ikke mange debutantnerver at spore til dette hendes 1. stævne med udstyr. Godt hjulpet igennem dagen af holdkammeraterne Marie Louise Kalmeyer og Eva Buxbom lykkedes det at få alle 9 løft godkendt og Hightower satte imponerende 5 danske rekorder. Træningerne op imod dette stævne har vist gode takter og der har være flot fremgang at spore især dødløft bør fremhæves da det først på det seneste er lykkedes hendes at blive gode venner med sumo stancen som ikke var kærlighed ved første træk.

Squaten kørte helt efter planen og med serie 190-200-207,5kg med overskud og 8 hvide lamper blev den danske juniorrekord forbedret med ikke mindre end 42,5 kg, ret imponerende. Bænkpres var samme historie og med serie 95-100-105kg og 9 hvide lamper blev det til dansk rekord i både 3-kampsbænkpres og i enkeltdisciplinen med 35 kg.

I dødløft blev det ligeledes til 9 hvide lamper med serien 175-185-190 kg hvilket var en dansk rekord med 20kg. Totalen på 502,5 kg var intet mindre end en dansk rekord med 97,5 kg. Der er mange flere kg at hente i styrkeløft for Anna Sophia hvis hun vælger at fortsætte med denne gren af sporten. Den næste periode står dog på klassisk styrkeløft idet hun om små 3 uger skal konkurrer ved de nordiske mesterskaber på hjemmebane i Videbæk. 

Eva Buxbom satte verdensrekorder i styrkeløft

Sibiu, Rumænien, Eva Buxbom løftede i suveræn sikker stil sig til hendes 10. Europamesterskab på stribe ved EM i styrkeløft for masters. Eva, som deltog i 57kg klassen for master 2 (50-59år), satte ny verdensrekord i master 2 med en total på 433kg. Hun løftede sig til guld og master 2 verdensrekord i squat med 170,5kg, guld i bænkpres med 92,5kg og guld i dødløft med 170 kg.   

Eva åbnede sikkert i squat med 160 kg, som let blev løftet og godkendt. Der blev bestilt 170,5kg til 2. forsøg for at forsøge at slå den nuværende verdensrekord på 170 kg. Rekorden indhaves af japanske Hiroe Fuchigami og blev sat ved VM open i 2017. Veteranen fra Horsens formår at løfte vægten, og løftet godkendes af dommerne og rekorden er dermed dansk. Eva forsøgte at forbedre rekorden med yderligere 5 kg i sidste forsøg. Det lykkedes hendes at løfte vægten, men dommerne underkender desværre løftet med dommerstemmerne 2-1 angiveligt grundet manglende dybde. De 170,5 kg udløste en disciplin guld i squat. Sølvet gik til engelske Michelle Franklin med et løft på 132,5 kg. Bronzen gik til ukrainske Nellia Kosenko med et løft på 120 kg.

I bænkpres åbnede Eva sikkert og let på 87,5 kg, der blev godkendt med alle dommerstemmer. Vægten blev øget til 92,5kg, hvilket ville være en ny nordisk master 2 rekord. Efter en lang og sej kamp vinder Eva over vægten, og løftet godkendes igen med alle dommerstemmer. Der bliver forsøgt på 95 kg til sidste forsøg for at øge rekorden yderligere, men vægten var desværre lidt for tung denne gang. Eva vinder suveræn disciplin guld i bænkpres med de 92,5kg. Sølvet tog englænderen sig af med et løft på 72,5kg og bronzen gik til ukraineren med et løft på 65 kg.

I dødløft åbnes der sikkert på 170 kg, som godkendes af alle dommerne. Der øges til 177,5 kg til 2. forsøget i et forsøg på at forbedre hendes egen europarekord, men desværre slipper grebet, og stangen ryger ud af hænderne og løftet underkendes. Samme vægt til sidste forsøg lider samme skæbne, så Eva må lade sig nøjes med hendes åbningsforsøg, der var rigelig til disciplin guld. Englænderen vandt sølv med 145 kg og ukraineren bronze med 132,5 kg.

Totalen på 433 kg var en forbedring af den eksisterende verdensrekord med 9 kg og satte konkurrenterne godt på plads og udløste den 10.ende EM-titel på stribe. Sølvet gik til England med 350 kg og Ukraine tog sig af bronzen med 317,5 kg.

Eva Buxbom blev også kåret som stævnets bedste løfter på IPF-point med 608,9344 point foran Manuela Stucchi fra Italien med 575,6810 point og Ungarske Magdolna Petroczki med 555,9430 point. 

Imponerede flot Aask Open af Lasse og Tobias

Lørdag var Lasse Justesen i aktion og han fik virkelig fyret nogle solide løft at i 105 kg klassen med udstyr. Han åbnede på 240 kg som vel nærmeste må betegnes som værende tom stang og vægten godkendes med alle dommerstemmerne. Der blev øget til 250 kg og igen bliver vægten blæst op og godkendt 3-0. Der bliver prøvet kræfter med 260 kg i sidste forsøg der vel egentlig var den eneste vægt der gav lidt modstand. Han formår dog at vinde over vægten der bliver godkendt med dommerstemmerne 2-1. Lasse kunne glæde sig over en pr i squat på hele 30 kg siden DM i marts måned hvilket er ret imponerende. Så var det tid til bænkpres en øvelse som ikke helt spiller endnu for Lasse men han arbejder videre med krum hals og skal nok få knækket koden i denne disciplin også. Han lod sig beskedent nøjes med startvægten på de 130 kg men skal nok få markant mere vægt med i fremtiden. I dødløft var der ingen beskedenhed at spore og åbneren på 230 kg var så let at han var ved at komme på tæerne, men løftet blev godkendt med dommerstemmerne 2-1. Der blev øget til 245 kg og Lasse kvittere med at flå vægten legende let op med super teknik og løftet godkendes med alle dommerstemmerne. Til sidste forsøg bliver stangen belastet med 255 kg. Igen viser Lasse masser af styrke og trække vægten i overbevisende stil og løftet godkendes med alle dommerstemmer. Her var der også tale om en personlig rekord siden DM denne gang med 10 kg. Totalen på 645 kg var en personlig rekord med hele 30 kg siden DM og udløste en sølv i 105 kg klassen.

Søndag var Tobias Juel i ilden i 83 kg klassen i klassiske styrkeløft og også han viste imponerende fremgang på trods af han løftede sig ud til DM klassisk i april. Han fik således alle sine squat godkendte og med serien 155-165-170 kg var der ny pr her på 5 kg. I bænkpres blev der åbnet på 87,5 kg som blev godkendt. Der blev øget til 92,5 kg til 2. forsøget med uden held. Tobias løftede dog vægten i sidste forsøg og tangerede dermed hans personlige bedste fra Jørgen Krog Cup som han satte for 3 uger siden. I dødløft har han også rykket sig meget og også mere end vi havde regnet med. Han åbnede på 162,5kg som let blev løftet. Han øgede til 177,5kg en ny personlig rekord og også her blev vægten løftet i sikker stil. Til sidste forsøg blev hele 190 kg trukket at den unge knægt der dermed kunne glæde sig over en fremgang på hele 15 kg i dødløft siden april. Totalen på 452,5 kg var ny personlig rekord med 22,5 kg og gav en 13.plads i 83 kg klassen.   

 

Team Buxbom fik 4 danske mestre og satte 18 danske rekorder

DM i klassisk styrkeløft der blev afviklet i Rødovrehallen havde deltagelse af hele 148 deltagere og Team Buxbom stillede til start med 5 løftere.

I 63 kg klassen for juniorer imponerede Mia Toft med at slå den danske rekord i squat med hele 20,5 kg ved at løfte 150,5kg hvilket var rigeligt til disciplin guld og 20 kg mere end nærmeste konkurrent. Hun løftede 67,5 kg i bænkpres hvilket udløste en disciplin guld på lettere kropsvægt foran Viktoria Isaksen fra Haderslev. I dødløft trak hun ligeledes en guldmedalje hjem med et løft på 137,5 kg. Mia Toft blev danske mester med en total på 355,5 kg hvilket var ny dansk totalrekord med 0,5 kg imponerende stærkt løftet af en 1. års junior løfter.

I 72 kg klassen for subjuniorer var 15-årige Marie-Louise Kalmeyer flyvendende og hun løftede sig i sikker stil til et dansk mesterskab. I squat satte hun dansk rekord med 10 kg med et løft på 115 kg. I bænkpres var der ligeledes danske rekorder denne gang med 5 kg med et løft på 57,5 kg. I dødløft blev den danske rekord ”kun” tangeret med et løft på 120 kg. Totalen på 292,5 kg var ny dansk totalrekord med 15 kg. Den unge løfter kunne efterfølgende smykke sig med 4 guldmedaljer og pokalen som bedste subjuniorer Dame.

I 84+kg klassen for juniorer var der styrkeløft debut til Anna Sofia Rye og hun havde en imponerende debut. Hun lagde hårdt ud med en ny dansk rekord i squat med et løft på 165,5 kg en forbedring med 0,5 kg. I bænkpres var hun mindre beskeden og slog de danske rekorder med hele 12,5 kg, både 3 kamp bænkpres og i enkeltdisciplinen bænkpres, med et løft på 82,5kg. I dødløft blev 165 kg trukket og Anna mangler nu kun 5 kg mere i denne disciplin inden rekorden bliver hendes. Totalt blev det til 413 kg også her var der dansk junior rekord med en forbedring af den eksisterende rekord med 8 kg og hun blev belønnet med 4 guldmedaljer.

I 57 kg klassen for seniorer, var veteranen Eva Buxbom flyvende og satte ikke mindre end 9 danske rekorder. Hun lagde hårdt ud i squat med et løft på 112,5kg, løftet var både en ny master 1 samt master 2 rekord. I bænkpres blev det ligeledes til danske rekorder med et løft på 72,5 kg var der ligeledes master 1 samt master 2 rekorder både i 3 kamps bænk samt i enkeltdisciplinen bænkpres. I dødløft var Eva ligeledes i rekord humør om med et løft på hele 150 kg blev der ligeledes sat master 1 og master 2 rekord. Totalen på 335 kg var ligeledes dansk master 1 samt master 2 rekord. Eva Buxbom kunne således smykke sig med 4 guldmedaljer og endnu et danske senior mesterskab til samlingen.

I 83 kg klassen for sub-junior var der stor fremgang at spore for Tobias Juel. Det blev til 165 kg i squat hvilket var ny personlig rekord med 30 kg. I bænkpres blev der løftet 90 kg hvilket var en personlig rekord med 10 kg. I dødløft blev 175 kg trukket og her var der tale om en personlig rekord med 15 kg. Totalen på 430 kg var pr med 55 kg i totalen siden TSK Cup i november og Tobias kunne således slæbe 4 bronzemedaljer hjem til Bjerringbro. 
Stort tillykke til alle løfterne

Eva Buxbom satte uofficiel verdensrekord i styrkeløft.

I 57 kg klassen for seniorer, løftede veteranen Eva Buxbom atter sikkert en DM-titel hjem til den imponerende samling. Hun blev stævnets 2.bedste løfter på point på tværs af vægtklasser. Hun løftede sig til en dansk og nordisk master 2 rekord i squat med imponerende 170 kg. I bænkpres blev det til 90 kg godkendt, hvilket ligeledes udløste en dansk og nordisk master 2 rekord. Det blev endnu mere imponerende i dødløft, da hun trak 183,5 kg op fra gulvet. Dette løft var både dansk senior rekord, nordisk master 1 og master 2 rekord. Med en total på 443,5 kg sikrede hun sig ligeledes her en dansk og nordisk master 2 rekord og løftede sig til den 16. senior DM-titel. Dermed den mest vindende danske seniorløfter nogensinde. Dødløftet på de 183,5kg var 0,5 kg over den eksisterende master 2 verdens rekord og totalen på de 443,5 kg hele 22 kg højere end den eksisterende mester 2 verdensrekord. Desværre kan rekorderne ikke registreres ved et dansk mesterskab, så Eva Buxbom må forsøge at gøre svendestykket om til EM i styrkeløft i starten af maj.

DM sølv til Jørgen "Dino" Rasmussen

I 120 kg klassen for Master 1 løftede Jørgen Rasmussen sig til DM-sølv med 612,5 kg totalt. Det blev til 220kg i squat og en disciplin sølv. Der blev øget til 230 kg men løftet blev desværre underkendt. Han forsøgte sig også på 240 kg, som i første omgang blev godkendt af dommerne, men efterfølgende underkendt af juryen. I bænkpres blev det til en all time personlig rekord med et godkendt løft på 177,5 kg og disciplin sølv. I dødløft blev det til et løft på 215 kg, ligeledes en disciplin sølv.

Marie Louise "Kalkmeyer" blev dansk mester i styrkeløft

I 72 kg klassen for Sub-junior løftede den 15-årige Marie Louise Kalmeyer sig overbevisende til hendes første DM-titel. Hun fik alle hendes squat godkendte serien 140-150 og 155 kg som bedste løft og 9 hvide lamper. I bænkpres blev der åbnet sikkert og let på 62,5. Til 2. forsøg blev 65 kg løftet i sikker stil. Hun forsøgte sig også på 67,5 kg men der manglede lige det sidste. I dødløft var der trods lidt bekymring i opvarmningen også 3 godkendte forsøg. Med serien 130-140-150 kg og 9 hvide lamper var det mere end godkendt. Totalt blev det til 370 kg og 4 guldmedaljer.

Mia "The Tank" Toft dansk mester i styrkeløft

I 63 kg klassen for junior var Mia Toft i storform og fik alle hendes 9 løft godkendt. Hun løftede sig til en Dm-titel og 4 guldmedaljer. Mia løftede klassisk i alle disciplinerne som en del af forberedelserne til DM i april. Den 18-årige pige squattede 145 kg med overskud til mere. I bænkpres blev løftene også eksekveret i sikkert stil med 65 kg som bedste godkendte løft. Det samme var tilfældet i dødløft, hvor bedste løft på 140 kg sikkert blev trukket hjem. Totalen på 350 kg er således kun 5 kg fra den danske juniorrekord så mon ikke den står på skud i april.

Lasse vinder sølv ved DM

I 105 kg klassen var der udstyrsdebut til Lasse Justesen, og han gjorde en fin entre. Han løftede let 230 kg i squat, hvilket udløste en disciplin bronze, og fik prøvet kræfter med 240 kg to gange. I bænkpres blev alle 3 forsøg løftet i fin sikker stil med 9 hvide lamper og 140 kg som bedste løft, hvilket udløste en disciplin sølv. I dødløft var han flyvende og løftede overbevisende alle sine forsøg og med serien 220-235-245 kg, 9 hvide lamper, og en disciplin sølv blev der skrabet 615 kg sammen.    

Louise vinder bronze i dødløft ved DM

I 72 kg klassen for senior var der solide personlige rekorder til Louise Kildegaard der deltog i et skrapt felt. Totalen på 400 kg var en personlig rekord med 12,5kg siden TSK. I squat blev alle forsøg godkendte og løftet med fint overskud. Det blev til serien 140-150-155 kg ny pr med 5 kg. I bænkpres var det også gået pænt frem og også her blev alle forsøg løftet og godkendte. Serien blev 72,5-77,5 og 82,5 kg hvilket var en pr med 7,5 kg. I dødløft blev der åbnet let på 150 kg. Der blev også trukket 162,5kg i sikker stil hvilket var en tangering af pr. Til sidste forsøgt prøves der kræfter med 170 kg men her får Louise overbalance men mon ikke den er der næste gang.  

Marie Louise Kalmeyer udtaget til landsholdet i styrkeløft

Team Buxbom har fået endnu en løfter på landsholdet i styrkeløft. Den kun 14 årige Marie Louise Kalmeyer har på trods af hendes unge alder gjort sig bemærket ved til hendes debut stævne at sætte hele 4 danske sub-junior rekorder. Ved TSK Cup i november løftede hun således 105 kg i squat. I bænkpres 52,5 kg og i dødløft 120 kg. Total på 277,5 kg. Weekenden efter kunne hun hænge en guldmedalje omkring halsen ved DM i bænkpres hvor hun i 72 kg klassen blev danske mester med et løft på 55 kg. Trænerteamet på det danske landshold har på baggrund af præstationerne udtaget hende til landsholdet.