Team Buxbom
Offentliggjort af Jørgen M. B. Rasmussen · 10. maj kl. 01:00 · 

EM-bronze og ny dansk rekord til Eva Buxbom

Europamesterskaberne i styrkløft for seniorer der blev afholdt i Pilsen Tjekkiet, viste Eva Buxbom at alder ikke er nogen hindring for at præstere på højeste niveau og imponerede ved at sætte en ny dansk senior rekord i squat med 172,5kg i 57 kg klassen.

Eva åbnede på 157,5 kg i squat og selve løftet sad lige i skabet og blev godkendt med alle dommerstemmerne. Der blev øget til 167,5 kg til 2.forsøg og igen et let løft af Eva men desværre underkendt med dommerstemmerne 2-1 på manglende dybde. Da løftet var let blev der øget til 172,5 kg, en vægt Eva aldrig havde prøvet før. Igen et relativt let løft og godkendt med alle dommerstemmerne. Løftet var således både en dansk seniorrekord samt en Nordisk master 1 rekord i squat.

I bænkpres åbnede Eva sikkert på 77,5 kg. Vægten blev let og flot løftet dog fandt en sidedommer en blå markering frem som ingen mennesker forstod. Løftet blev dog heldigvis godkendt. Der blev øget til 82,5 kg og løftet var en tro kopi af det foregående og led samme skæbne. Der prøves på 85 kg i sidste forsøg og igen lykkedes det Eva at få løftet godkendt.

I dødløft blev der åbnet konservativt på 167,5 kg som let blev løftet og godkendt. Overdommeren valgte dog at give en rød markering angiveligt grundet manglende udretning af skulderne. Det er en usandsynlig tæt dyst i forhold til disciplinmedaljen så det er med at holde hovedet koldt. Der blev bestilt 175 kg hvilket senere skulle vise sig at være rigtig klogt. Eva løfter vægten i god stil og løftet godkendes med alle dommerstemmerne. Det eneste tal der giver mening at forsøge sig på er 182,5 kg så det bliver bestilt. Tallet er medvirkende til at andre løftere skal højere op end de måske havde planlagt. Eva giver vægten kamp til stregen men vægten er stærkest dag. Kun den russiske Europamester formår at løfte sit 3. forsøg. Evas 2. forsøg på de 175 kg udløser en bronzemedalje i dødløft vundet på 30 gram lettere kropsvægt over Ellie Steel fra England. Totalen bliver på 432,5kg og en 8 plads.