Stor artikel i Horsens Folkeblad om Jane Aaberg se mere under pressen skrev 2016

Hulken satte ny dansk rekord i bænkpres

Annette Pedersen (aka hulken) viste ved DM bænk, i 72 kg klassen, at selvom man ikke har den yngste dåbsattest kan man god give den gas. Annette forbedrede sin egen danske senior rekord i klassisk bænkpres med et godkendt løft på 105 kg. Således kunne hun smykke sig med atter en DM titel til den store samling.

Chris Wood satte ligeledes personlig rekord idet han i 93 kg klassen for juniorer kæmpede sig til det det danske mesterskab med et løft på 135 kg.

Stine Greendahl blev i 84+ kg klassen ligeledes dansk mester i bænkpres med et godkendt løft på 55 kg.

Kæmpe tillykke med DM titlerne til teamets løftere :-)

Flot Debut til Stine Greendahl

Det er som bekendt ikke kun i USA at der bliver flyttet vægte, flere af Teamets løftere var i aktion ved sidste weekends TSK Cup.

Stine skulle ved hendes stævnedebut ved TSK Cup vise om fliden i træningslokalet kunne omsættes til godkendte løft. Der har i træningen været meget fokus på at indarbejde en fornuftig squatteknik samt at flytte mentale grænser. Ligeledes har der været rigtig meget fokus på at huske signalerne og ikke mindst at få vist en ordentlig lockout i dødløft. Man må jo kun som træner være tilfreds når Stine formår at få 9 ud af 9 løft godkendte. Stine løftede 105kg i squat, 57,5kg i bænkpres og 120kg i dødløft. Totalt 282,5kg Alle løft var danske Sub Junior rekorder både i klassik og i udstyr idet 17-årige Stine var den første til at sætte standarden i 84+ klassen. Hun kan dog ikke hvile så længe på prinsessestolen idet hun allerede lørdag skal løfte til DM bænkpres. Et kæmpe tillykke til Stine med den flotte præstation.

Chris Wood fik i 93kg klassen debut i udstyr og han gjorde en rigtig god figur. Chris fik alle sine squat godkende og endte på 220kg. I bænkpres nøjedes Chris med sit åbningsløft på 130kg for at gemme lidt til DM bænkpres på lørdag. I dødløft blev det til 2 godkendte løft og han endte på 230kg. Totalt blev det til 580kg. Alle løft var personlige rekorder på nær dødløften der var 5kg under personlig bedste.  

Farmand Peter Wood havde en stille dag på kontoret og sneg sig under radaren med kun 4 godkendte løft. Det blev til 182,5kg i squat, 130kg i bænkpres samt 255kg i dødløft. Totalt 567,5kg Ingen tvivl om at Peter er god for mere og mon ikke han viser det næste gang.  

Guld til Jane Aaberg ved VM i styrkeløft

Jane sluttede på en samlet 10.plads ved VM men trak overbevisende disciplin guld hjem i dødløft med imponerende 225kg hvilket var ny dansk rekord samt Nordisk rekord med 2,5kg

Jane åbnede i squat med et løft på 195kg som let blev løftet og godkendt af dommerne. Der blev bestilt 210kg, en personlig rekord med 2,5kg, til 2.forsøget som Jane løftede men dommerne underkendte løftet grundet manglende udretning. Samme vægte i 3. og sidste forsøg faldt mere i dommernes smag og løftet blev godkendt. Løftet på de 210 kg var en personlig rekord med 2,5kg og rakte til en 10ende plads i squatten der blev vundet at ukraineren med et løft på 262,5kg.

I bænkpres åbner Jane med et løft på 100kg, og løftet godkendes med dommerstemmerne 3-0. Der øges efter til 107,5kg men desværre er det kun den ene arm der gider rette sig ud og løftet underkendes. Tredje forsøg på samme vægt vil dog ikke meget mere end til brystet.

I paradedisciplinen dødløft skulle de forsvarende verdensmester forsøge at gentage succesen for 2015 og vinde det ædleste metal. Det ser godt ud både med konkurrenternes startvægte og Janes lodtrækningsnummer. Af taktiske årsager øges startvægten med 5kg til 210kg. Dette ville betyde en mulighed for at kunne vælge det helt rigtige 2.forsøg idet de andre løftere ville have afgivet deres 2.forsøg først. Jane trækker vægten med et pænt overskud og løftet godkendes med dommerstemmene 2-1. Der øges på baggrund af de andres udmeldinger til 215kg, hvilket ville fastholde føringen i dødløftkonkurrencen. Jane angriber stangen og trække let vægten. Der bestilles således 225kg for at få de andre løftere til at løfte færdig og ville man så justere vægten ned hvis det var muligt. Det ender dog med at det bliver de 225kg der skal trækkes idet ukraineren har et højere lod nummer og har bestilt 227,5kg med lettere kropsvægt, på jagt efter en 2.plads til totalen. Jane giver den alt hvad hun har og trækker de 225kg hvilket både er en dansk og nordisk rekord i dødløft og løftet godkendes med alle tre dommerstemmer. Vi krydser således fingre for at ukraineren ikke trækker de 227,5kg, heldigvis for Jane og Danmark taber hun vægten lige ved lockout og Jane kan således smykke sig med en velfortjent guldmedalje om halsen.

Totalt bliver det til en 10ende plads i det 17 mand store felt med 535 kg kun kropsvægten fra 9ende pladsen. Verdensmester blev den lokale Lian Blyn med en total på 645 kg.

Resultater: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_w.htm

Beretning fra VM: http://www.styrke.dk/filer/rapporter/318.pdf

 

Eva Buxbom leverede en flot præstation ved det åbne VM

Eva Buxbomdeltog i 57kg klassen og vejede sikkert ind på 56,23kg Der var meldt 18 løftere til start i 57kg klassen og Eva var nomineret til en 16.plads i det skrappe felt.

Eva åbner sikkert i squat på 155kg og det tekniske flotte løft bliver godkendt med alle dommerstemmerne. Vægten øges beskedent til 160kg og igen viser Eva at hun ikke mangler styrke i benene og løftet bliver igen godkendt med alle 3 dommerstemmer. Til sidste forsøg i squat udsættes Eva for 165 kg og igen lykkedes det at kæmpe vægten op og løftet godkendes med alle dommerstemmerne.  Eva slutter på en 15ende plads i disciplinen squat.

I bænkpres satte en irriteret skulder en stopper for at forsøge sig med de helt tunge vægte og Eva blev noteret for et godkendt løft på 75 kg. 

I disciplinen dødløft åbner Eva sikkert på 167,5kg som let bliver løftet med et godt overskud og godkendt med alle dommerstemmerne. 

Vægten øges til 177,5kg og Eva trækker til og får efter en lille fight downsignalet og 3 hvide lamper fra dommerne. Der blev øget til 185kg i sidste forsøg for at forsøge sig på en master 1 Europarekord i dødløft. Eva giver alt hvad hun har men desværre bliver vægten lidt for tung denne gang. Eva slutter på en 10ende plads i dødløft 

 Totalt bliver det til en 16.plads i totalen med 417,5kg 

Jørgen Rasmussen sætter 3 personlige rekorder ved VM

Jørgen Rasmusen sætter 3 personlige rekorder ved VM i Tallinn, Estland

Første løft i squat på 225 kg var lige netop under og blev godkendt med to hvide lamper. Løftet var let, og der blev bedt om 240 kg til næste løft. Dette var en tro kopi af det første og igen fik Jørgen to hvide lamper Vægten blev øget til 247½ kg hvilket ville var en personlig rekord med 7,5kg han moslede den op og fik denne gang helt fair tre hvide lamper.

I bænkpres fløj åbningsløftet på 160 kg op, og det blev godkendt med tre hvide lamper. Der blev bedt om 170 kg i andet løft. Dette var lige så nemt som første og igen tre hvide lamper. V

Vægten blev øget til 175 kg, som også ville være en PR. Det var en super dag for Jørgen særligt i bænk, for det kunne ikke ses, at vægten var blevet øget. Igen et flot og let løft med tre hvide lamper.

I dødløft gik Jørgen efter at sikre en PR i totalen og den nye sumostil har bestemt ikke været venner med Jørgen, så der blev startet konservativt på 210 kg i dødløft, der let blev trukket op. I andet løft blev der gået efter at sikre en PR i totalen med 5 kg. Det lykkes, dog var det et tungere løft, hvor Jørgen kom lidt ud at hænge med skulderen. Løftet blev godkendt igen med tre hvide lamper. Derfor blev dagens sidste løft kun øget med 7½ kg, et tungt løft som krævede lidt ekstra i toppen. Det blev belønnet med tre hvide lamper og Jørgen kunne prale med 9 godkendte løft og tre PR’er i squat, bænk og total. Jørgen var rødsprængt, meget træt men mest af alt meget meget tilfreds. Det blev til en samlet placering som nummer 8 ved VM i styrkeløft for master i 120kg klassen

Eva Buxbom vinder sin 4. VM titel i styrkeløft

Eva Buxbom verdensmester i styrkeløft

Ved VM i styrkeløft, Tallinn, Estland lykkedes det Eva Buxbom, at løfter sig til VM titlen i 57kg klassen master 1 efter en hård infight mod to stærke amerikanske løftere. Eva åbnede sikkert i squat med et løft på 150 kg. Vægten blev øget til 155 kg som også blev løftet og godkendt. Der blev forsøgt på 162,5 kg til sidste forsøg men de var desværre for tunge på dagen. De 155 kg rakte dog til en sølvmedalje i disciplinen der blev vundet at amerikanske Janes Brown med et løft på 162,5 kg. Bronzen gik ligeledes til USA idet Danna Snow med et løft på 137,5kg sikrede sig medaljen. 
I bænkpres blev det kun til et godkendt løft på 82,5kg til Eva. Guldet gik tik svenske Annelie Izindre med et løft på 95kg imens Donna Snow med et løft på 90 kg sikrede sig sølvet. 
I sidste disciplin dødløft skulle mesterskabet sikres. Det første dødløft på 165 kg blev udfordret af kramper i musklerne ved hoften og korrekt underkendt på nedadgående bevægelse. Det udløste en del frustrationer og tårer. Men en god styrkeløfterkammerat fra Norge, der er uddannet massør kom til undsætning trykkede og rykkede i Eva samt kom med en masse moralsk opbakning. Tårerne blev tørret bort og ind på samme vægt igen. Denne gang kom den let op og blev godkendt med 3 tre hvide lamper. Sidste løft på 175 kg fløj også op, men… balancen i toppen glippede, så det blev helt korrekt underkendt. Det ene dødløft var nok til at blive verdensmester og vinde guld i dødløft. Nærmeste konkurrent Donna Snow løftede sig til sølv i disciplinen med 162,5 kg imens hendes landsmand Janes Brown vandt bronze med et løft på 152,5kg Totalen blev 402,5 kg og Eva henviste begge amerikanere til 2. og 3. pladsen 12,5 kg.
Titlen var Eva Buxboms 4. VM titel i karrieren.

Eva Buxbom dansk mester i Aalborg

Eva Buxbom fik alle sine tre bænkpres godkendt, og løftede sig sikkert til en forbedring af hendes egen danske m1 rekord, i klassisk bænkpres, med et løft på 70,5 kg i 57 kg klassen. Den dårligere halvdel fejrede sin fødselsdag ved at dømmer dagen konkurrence.

Tak for fødselsdagssangen Aask 🙂

DM i Klassisk bænkpres

Team Buxbom var godt repræsenteret ved DM i Klassisk bænkpres. Hulken, aka Annette Pedersen, kom så og bænkede imponerende 105 kg i 84 kg klassen som det ved lejlighed var lykkedes hende at snige sig op i. Løftet var en forbedring af den danske rekord med imponerende 17,5kg. Den knap så store hvide haj, aka Jane Aaberg lod sig mere beskedent nøjes med 90 kg og en bronzemedalje i samme klasse inden hun smed trikoten og iførte sig dommeruniformen. Dinosauren fik sin dommerdebut og det gik efter sigende ganske ok og han fik mange kommentare med på vejen.

Stine Grendahl ny løfter på Teambuxbom

Vi har den store fornøjelse at byde Stine velkommen på holdet og glæder os sindsyg meget til at hjælpe hende på vej mod hendes mål. 🙂Stine beskriver kort sig selv:

Mit navn er Stine greendahl, 17 år og bor selv i Aabenraa. Født og opvokset i vejle, Det er dog meningen jeg skal flytte til Horsens her henover sommeren. 
Jeg er en smilende pige, der er helt nede på jorden og altid klar på en kæk kommentar, eller en joke. Min træning er min kerne, og noget jeg går rigtig meget op i. Planerne er at ramme landsholdet, og deltage i de store stævner. 
Jeg er målsat, vedholdende og disciplineret. 

Jørgen Rasmussen sætter ny pr i bænkpres

En super god dag ved JM bænkpres hvor Jørgen fik alle sine tre bænkpres godkendt og satte ny personlig rekord i bænkpres med et løft på 175kg Sådan :-) 

 

Peter Wood sætter nye personlige rekorder ved JM

Den "nye" løfter i Teambuxbom Peter Wood omsatte fliden i træningen til personlige rekorder ved de jyske mesterskaber i styrkekøft. Det blev til 195kg i squat samt 140 kg i bænkpres og ikke mindst 257,5kg i dødløft hvilket var en forbedring på hele 15 kg. Total blev det til 592,5kg hvilket var en personlig rekord med 10 kg. Stort tillykke til Peter med det flotte resultat :-)

 

Eva Buxbom Europamester for 7.år i træk

Eva Buxbom løftede i suveræn sikker stil sin 7. EM titel på stribe i hus ved EM i styrkeløft for masters i Tjekkiet. Eva, som deltog i 57kg klassen, løftede en total på 427,5kg. Eva satte gjorde rent bor og løftede sig til guld i både squat, bænkpres og dødløft samt total.  

Eva åbnede sikkert i squat med 157,5 kg som blev godkendt 3-0. Der blev forsøgt med 165 i både 2. og 3.forsøg men det lykkedes desværre ikke denne gang.

I bænkpres Eva åbnede sikkert på 87,5 kg hvilket blev godkendt. Vægten øges herefter 92,5 kg men desværre driller lockouten lidt. Samme vægt bliver dog løfter og godkendt sikkert i 3.forsøg.

I dødløft åbnes der igen sikkert på 167,5 kg som godkendes af alle dommerne. Der øges til 177,5 kg for at kæmpe med om at blive stævnes bedste løfter på point på tværs af alle vægtklasser. forsøget lykkedes og Eva føre nu med sølle 0,2 point foran ungareren i 52 kg klassen. Desværre holdt det kun til 3.forsøget i det ungareren trak sit 3.forsøg.

Eva forsøgte om der var til en forbedring af hendes egen europarekord og bestilte 183,5 kg men desværre havde et par trælse squat suget lidt af overskuddet.

Totalen på 427,5kg satte konkurrenterne godt på plads. Sølvet gik til svenske Annelie Izindre med 352,5 kg og bronzen gik til finske Tarja Tahkanen med 260 kg.

Stort tillykke til Eva med en mere end godkendt præstation med 7.titel på stribe 4 x EM guld og pokalen som Europas 2. bedste løfter på point på tværs af vægtklasserne.  

Jane Aaberg vinder EM guld

Jane Aaberg vinder for 3.år i træk EM guld i disciplinen dødløft. Jane sætte også en personlig rekord med 12,5kg i squat med et løft på 207,5kg. Det bliver til 110kg i bænkpres og 222,5kg i dødløft. Totalen på 540kg var tillige en forbedring af den danske rekord med 17kg.

👍

Eva Buxbom vinder EM sølv i Pilsen

Eva Buxbom genvinder EM sølv i disciplinen dødløft med et godkendt løft på 180 kg i 57 kg klassen. Totalen på 422,5kg rækker til i 7ende plads. 

🙂

Flot VM debut til Jørgen Rasmussen

I 105kg klassen for master 1 var der VM debut til den forsvarende danske mester Jørgen Rasmussen. Han åbnede sikkert på 160kg som let blev løftet og godkendt med alle tre dommerstemmer. Der blev øget til 170kg men desværre fik løftet en lidt gal retning og ramte stativet og derfor underkendt. Der blev øget til 172,5kg hvilket ville være en tangering af hans personlige rekord og et avancement i klassementet.  Det lykkes for Jørgen at presse vægten og en veltilfreds løfter kunne således nyde glæden ved at tangere sit personlige bedste ved VM på hjemmebane.🙂

Annette Pedersen vedensmester i bænkpres

Annette Pedersen fightede bravt og løftede sig til karrierens 2. VM titel i Bænkpres. Det blev en spændende dyst men "Hulken" afviste angrebene og med et løft på 117,5kg sikrede hun sig guldet og titlen 🙂 

Eva Buxbom, Jørgen Rasmussen og Simon Rasmussen vinder DM

Eva Buxbom stillede op i 57 kg som master 1 løfter og føjede atter en DM titel til samlingen. Eva deltog i klassisk styrkeløft og det blev til et godkendt squat på 107,5 kg hvilket var en forbedring af den danske master 1 rekord med 2,5 kg. I bænkpres blev det til et løft på 70 kg og i dødløft 152,5 kg. Total 330 kg.

Jørgen Rasmussen løftede også sikkert et dansk mesterskab hjem idet han i 120 kg klassen master 1 løftede 595 kg totalt. Det blev til 220 kg i squat. I bænkpres løftede Jørgen 170 kg hvilket var en personlig rekord med 2,5kg. I dødløft blev det til et løft på 205 kg.

Simon Rasmussen sikrede sig atter en DM titel 105 kg klassen for sub junior. Det blev til 190 kg i squat, 167,5 kg i bænkpres og 230 kg i dødløft. Total 587,5 kg.

Tak til Bill, Majken og Annette for supporten og tak til Aask for de gode rammer og den fede stemning

Eva Buxbom og Jane Aaberg sikre danske mestre

I 57kg klassen løftede Eva Buxbom sikkert en DM titel hjem til den imponerende samling. Det blev til 157kg i squat, 90kg i bænkpres og 175kg i dødløft. Med en total på 422,5kg løftede Eva 5kg over VM kvalifikations kravet og er således udtaget til VM i Orlando til november.

I 84kg klassen gjorde Jane Aaberg Eva kunsten efter og løftede sig ligeledes til det danske mesterskab og VM udtagelse. Jane fik godkendt et løft på 195kg i squat, hvilket var en personlig rekord med 5kg, i bænkpres blev det til et godkendt løft på 105kg. I dødløft satte Jane en ny dansksenior rekord med et løft på 223kg. Totalen på 523 kg var ligeledes en ny dansk senior rekord.

I 84+kg klassen løftede Rie Larsen sig til en flot sølvmedalje med en total på 423,5 kg. Det blev til en ny pr i squat med et løft på 130kg. I Bænkpres åbnede Rie på 126 kg hvilket var en ny dansk rekord. Den holdt dog kun i 10 minutter idet Kathrine Moestrup løftede 126,5kg i runden efter. Rie forsøgte sig 2 gange med 132,5kg men fik ikke helt styr på banerne. I dødløft tangerede Rie sin personlige rekord med et løft på 167,5 kg.

Simon Rasmussen blev Nordisk mester i styrkeløft

I 105 kg klassen for subjunior (14-18år) fik Simon sin internationale debut og kvittende med at kravle øverst op på medaljeskamlen.  Det blev til et løft på 240 kg i squat, 165 kg i bænkpres og 232,5kg i dødløft. Total 637,5 kg hvilket var en forbedring af hans personlige rekord med 2,5kg.

Han kan dog ikke hvile på laurbærrene ret længe idet han sammen med ni andre løftere fra Horsens Styrkeløft Klub skal løfte ved de danske mesterskaber d.5-6 marts i Aalborg