Mand og kone danske mestre ved DM Bænkpres samme dag

The Buxboms gav den gas på 2. dagen ved DM Bænk og blev begge danske mestre i master 1. Eva fik godkendt et løft på 92,5 kg i 63 kg klassen og vandt en flot taske med lækkert indhold.

Jørgen viste storform i bænk kun en uge efter TSK Cup med hele 3 godkendte bænk. Det blev til et godkendt løft på 170 kg i 105 kg klassen og ikke mindste tiltlen som dansk mester.

Stor tak til SPH for et super godt stævne og kanon opbakning, tak til teamet for hjælpen🙂

Eva og Annette danske mestre i bænkpres

Flotte præstationer på 1.dagen ved DM bænkpres 2015. Eva Buxbom blev dansk mester med mindst mulig margen i 57 kg klassen med et løft på 90 kg, Hun vandt dermed på kropsvægt idet Mette Rasmussen løftede samme vægt dog 300 gram tungere.


Annette Pedersen havde for et øjeblik lagt klassisk styrkeløft på hylden og iført sig en bænkprestrøje. Det skulle vise sig at være en rigtig god ide da hun i 72 kg klassen fik alle sine løft godkendt og snuppede DM guld med et løft på 122,5 kg. Annette blev desuden stævnet 3 bedste løfter på point.


Rie Larsen omsatte også fliden i træningslokalet til metal idet hun i 84+klassen satte ny personlig rekord med et flot løft på 125 kg og vandt dermed DM sølv.
Stort tillykke til de stærke hundyr 🙂

Jane Aaberg verdensmester i dødløft

Med et løft på 222,5kg satte Jane Aaberg alle konkurrenterne på plads og trak det ædleste metal hjem i enkelt disciplinen dødløft ved VM i styrkeløft 2015. Det blev til en samlet 8.plads i 84kg klassen. Jane satte pr i squat med et løft på 190kg. Hun tangerede desuden sin pr i bænkpres med et godkendt løft på 110kg. Totalen på 522,5kg var ligeledes pr og en forbedring af den danske total rekord med 12,5kg.

🙂

Simon B Rasmussen løftede sig til bronze i 105kg klassen ved JM.

Den 16årige knægt viste at han godt kunne være med helt fremme idet han løftede sig til en flot 3.plads med 635kg totalt.

I squat åbnede Simon let på 230kg hvilket var en forbedring af den danske subjunior rekord med 9,5kg. Vægten blev øget til 240kg og igen et godkendt løft og en yderligere 10kg forbedring af hans egen danske rekord. Der blev forsøgt på 250kg i sidste forsøg men løftet blev desværre underkendt med dommerstemmerne 2-1. De 240kg rakte til en disciplin bronze i squat.

I bænkpres blev alle 3 løft godkendt og serien blev 155kg-160kg samt 165kg, de 165kg var en personlig rekord med 7,5kg og nok til en disciplin bronze foran klubkammeraten Rene grundet lettere kropsvægt.

I dødløft blev det kun til et enkelt godkendt forsøg på 230kg. 242,5kg blev forsøgt 2 gange i et forsøg på at sætte dansk rekord men desværre skulle det ikke være denne gang. En rigtig god fremgang af den "falske søn" der forbedrede sin total med hele 34,5kg siden de danske mesterskaber.

Arnold Classic 2015

Det gik desværre ikke helt som håbet ved dette års Arnold Classic idet Eva desværre smed totalen og 1.præmien på 500Euro væk i squat. 


Eva åbnede i squat på vægten 157,5kg, men desværre mangler der lige lidt dybde og løftet 
underkendes 2-1. Samme vægt i 2.forsøget lider desværre samme skæbne. Nu var det således alt eller intet i 3. og sidste forsøg, desværre blev det ved intet idet hun mistede balancen under løftet og dermed muligheden for en total. Godt grædefærdig skulle der så bænkes for at vise tilskuerne nogle gode løft satte vi vægten ned. Eva åbner på 80kg, som bliver godkendt alle dommerstemmerne. Vægten øges til 85 kg, til andet forsøg som igen bliver løftet og godkendt. Eva øger vægten til 87,5kg og igen levere hun varen og bliver belønnes med 3 hvide lamper. I dødløft åbnede Eva meget, meget let på 150kg. Vægten blev øget til 160kg, som også let blev løftet og godkendt. Eva løftede 170kg, også ganske let, i 3. og sidste forsøg. 


En enkelt hvid lampe manglede der desværre i squat for at Eva kunne kåres som mester i udstyrskategorien. I stedet snuppede de to norske deltagere 1. og 2. præmien alt imens den lokale deltager snuppede 3.pladsen. Kimberly Walford vandt suverænt klassisk styrkeløft og imponerede især med en ny verdensrekord i dødløft på 242,5kg. 


Som et plaster på såret mødte Eva dog hendes store idol Arnold som hun udvekslede en par korte bemærkninger inden han igen forsvandt lige så hurtigt som han var ankommet i en sværm af sikkerhedsvagter.

Eva Buxbom er blevet udtaget til Arnold Classic

Eva Buxbom skal som i 2013 deltage i Arnold Classic i styrkeløft hvor der kæmpes på Wilks Point om pengeprænier. 🙂

 

Eva Buxbom Europamester for 6.år i træk

Eva Buxbom trak efter en nervepirrende kamp sin 6. EM titel i hus med mindst mulig margen ved EM i styrkeløft for masters i Tjekkiet. Eva, som denne gang deltog i 63kg klassen, løftede en total på 417,5kg nøjagtig samme vægt som nærmeste konkurrent, og vandt dermed sit 6. EM titel på lettere kropsvægt. Eva satte undervejs 4 danske master 1 rekorder

I squat åbnede Eva på 157,5kg, men desværre blev løftet underkendt grundet manglende dybde. Samme vægt blev forsøgt, men her mister den ellers så rutinerede løfter balancen og får løftet underkendt på dobbeltstart. Det var nu vind eller forsvind i 3.og sidste forsøg på samme vægt. Heldigvis lykkedes det Eva at overbevise dommerne, og de 157,5kg blev godkendt. Løftet var en dansk master 1 rekord i 63kg klassen og disciplin guld. Sølvet gik til franske Christelle Maniez med et løft på 150kg mens Polske Iwona Mazur-Zmuda vandt bronze med 122,5kg.

I bænkpres åbnede Eva let med et godkendt løft på 85kg. Vægten blev øget til 90kg til 2.forsøg, som også blev godkendt i fin stil. Hun forsøgte sig også på 95kg, men løftet blev desværre underkendt. Eva måtte nøjes med en sølvmedalje og en dansk master 1 rekord. Guldet gik suverænt til den stærke franske konkurrent, der med et løft på 112,5kg vandt disciplin guld og nu førte konkurrencen med 15kg inden dødløft.

Det blev en rigtig gyser i dødløften, hvor titlen og medaljerne i totalen skulle fordeles. Eva åbner på 167,5kg hvilket under normale omstændighed ikke burde volde problemer, dog får hun fat på det glatte på stangen med den ene hånd, og taber derfor vægtet ved udretningen. Heldigvis kommer Eva igen til 2.forsøget, og denne gang er der ingen problemer og løftet bliver godkendt. Den stærke franske konkurrent lugter nu EM guld og med et sidste løft på 155kg genvinder hun føringen i kampen om titlen som Europas stærkeste. Eva havde bestilt 175kg til hendes sidste forsøg, men vælger klogt at sænke vægten til 170kg, hvilket ville række til at vinde titlen på lettere kropsvægt. En fokuseret

Eva Buxbom sætter den unge udfordrer på plads og trækker i sikker stil guldet hjem både i dødløft og ikke mindst i totalen. Det bliver ligeledes til dansk master 1 rekord i både dødløft og total. Totalen på de 417,5kg var også nok til at vinde pokalen som stævnet 3.bedste løfter på point på tværs af alle vægtklasser.  

EM Guld til Jane Aaberg

Jane viste for andet år i træk hvem der er Europas bedste dødløfter i 84+ kg klassen da hun med et løft på 220kg trak guldet hjem ved det netop overståede EM i Chemnitz, Tyskland

EM sølv til Eva Buxbom

Eva Buxbum trækker karriens bedste åbne medalje, idet hun ved det nettop overstående EM i styrkeløft med et dødløft på 177,5kg vinder EM sølv 

Eva Buxbom satte nye danske rekorder i RAW styrkeløft

Eva Buxbom deltog i 57 kg klassen senior, hvor hun føjede atter et dansk mesterskab til samlingen. I squat blev det til et godkendt løft på 105kg.I bænkpres åbnede Eva på 65kg, hvilket let blev løftet. Vægten blev øget til 70kg til 2.forsøg, hvilket også blev løftet i godkendt stil, og Eva forbedrede dermed sin egen master 1rekord med 5kg. Til sidste forsøg skulle der forsøges på 72,5kg, desværre lykkedes det ikke denne gang.

I dødløft åbnede Eva sikkert på 150kg, hvilket let blev løftet. I et forsøg på at slå den danske senior rekord i dødløft, blev der bestil 157,5kg til 2.forsøget. Eva gik til stålet og flårede vægten op fra gulvet og får dermed rekorden hevet hjem. Eva forsøgte sig også på 160kg men uden held. Eva bliver dansk mester med en total på 332,5kg, hvilket er en forbedring af den danske master 1 rekord i totalen med 7,5kg


I 105kg klassen for sub-junior fik den kun 15årige Simon B. Rasmussen vist en imponerende fremgang og løftede sig overbevisende til DM titlen.
Simon løftede alle sine squat i fin stil, serien blev 155kg, 165kg og ikke mindst 172,5kg. En forbedring på 47,5kg af hans personlige rekord. I bænkpres fik Simon godkendt 110kg i første forsøg. Han løftede 117,5kg i andet forsøg hvilket også blev godkendt og en forbedring af hans personlige rekord på 27,5kg. Han forsøgte sig efterfølgende på 122,5kg i 3. forsøg dog uden held.
I dødløft åbner Simon let på 190kg, som let bliver løftet i godkendt stil. Vægten øges til 210kg, som også bliver flot ekspederet. Vægten bliver øget til 220kg til sidste forsøg, men desværre var det lidt for tungt.


Simon Rasmussen får således samlet en total på 500kg, en personlig rekord på imponerende 110kg og vinder DM guld i 105kg klassen for sub-junior.

 

 

 

 

Jane Aaberg blev dansk mester i styrkeløft

Så blev DM A gennemført med glans af disse to strålende flotte mennesker: Den hvide haj viste storform i dødløft og med vandvittige 227,5kg viste hun igen at danmarks tungeste dødløft for kvinder tilhøre hende. Total blev det til 530 kg ganske udmærket af den nu noget lettere Jane. Lars brugte også alt hans charme og selv om han beskedent lod sig nøjes med 4 godkendte løft blev det alligevel til en pr i total med 600 kg og en flot DM Bronze. Eva Buxbom tabte DM til influenza og kunne derfor heller ikke selv modtage pokalen som årets kvindelige løfter i 2014

Team Buxbom fik 3 guldmedaljer med hjem fra DM i Rødby

I 63kg klassen for master 1 var Eva Buxbom helt suveræn. Eva havde valgt at stille op RAW og hun brilierede med at få alle hendes 9 løft godkendt. Det blev til 115,5kg i squat, hvilket var en forbedring af den danske master 1 rekord med 5,5kg. I bænkpres blev det til en tangering af personlig bedste med et løft på 72,5kg. I dødløft viste Eva imponerede styrke og satte en dansk seniorrekord på 165,5kg.  Totalen på 353,5kg var en forbedring af den danske seniorrekord på 5,5kg

I 105 kg klassen for sub-junior viste Simon Rasmussen rigtig god form og fik 7 ud af 9 løft godkendt I squat åbnede Simon på 205kg, som let blev løftet, herefter blev vægten øget til 220,5kg i et forsøg på at sætte dansk sub-juniorrekord. Dommene underkendte desværre løftet i første omgang, men den 15årige unge løfter viste stor styrke og squattede let vægten i sidste forsøg og rekorden kom dermed i hus

I bænkpres løftede Simon serien 140kg, 145kg og sluttede med 150kg, hvilket var en personlig rekord med 10kg. I dødløft viste Simon også god form og åbnede let på 215kg. Vægten blev øget til 230kg, som også blev løfte, dette var en personlig rekord med 5kg. Simon forsøgte sig efterfølgende på 240,5kg en dansk subjuniorrekord, men her her manglede desværre lige lidt.

Total blev det til 600,5kg en personlig rekord på 48kg

I 120kg klassen blev Jørgen Rasmussen ligeledes Dansk Mester. I squat blev han dog kun noteret for et løft på 125kg, han løftede dog både 220kg og 240kg, men dommerne underkendte begge løft med dommerstemmerne 2-1. I bænkpres blev det til 3 godkendte løft og en personlig rekord på 167,5kg. I dødløft trak Jørgen 225kg fra gulvet, 240kg blev forsøgt, men var desværre for tunge på dagen.

En stor tak til Jane og Bo for hjælpen J

 

Flotte medaljer ved DM bænk til Team Buxbom

Flotte medaljer ved DM bænk til Team Buxbom  

Ved weekendens danske mesterskaber i bænkpres blev der skabet godt ind til medaljekrogen. Eva Buxbom sikrede sig lørdag, i 57kg klassen, atter en senior titel med et godkendt løft på 90kg. 97,5kg blev forsøgt for en pr. i vægtkassen men der manglede lige lidt i toppen. Jane Aaberg stillede også til start i 84+kg, denne gang Raw, hvor hun lod sig nøjes med en bronze medalje med et løft på 85kg.

Søndag løftede Eva igen, denne gang som master 1 og RAW ligeledes i 57kg klassen. Hun åbnede sikkert på dansk rekord på 65,5kg som let blev løftet. Rekorden blev yderligere forbedret i 2. forsøg med et løft på 70kg. 71,5kg blev forsøgt i sidste forsøg men her var der alligevel udsolgt på 2.dagen. En stolt Eva, som vejede ind på 57,0 begge dage, kunne således høste 2 danske mesterskaber på samme weekend.  

Simon Rasmussen deltog i 93kg klassen i subjunior klassen. Han åbnede let på 135kg, godkendt 3-0. Han bestilte derefter 140kg til 2.forsøg som også flot blev løftet og en ny personlig rekord var dermed i hus. Vægten blev derefter øget til 145kg og igen løfter klovnefisken vægten let men glemmer desværre at vente på rack signalet. Det blev til en nydelig sølvmedalje til klovnefisken.

Jørgen Rasmussen var også blevet støvet af til dagen anledning og stillede til start i 105kg klassen master 1. Den nu lettere demente ældre herre valgte af mystiske årsager at misse åbningsløftet på 160kg måske skyldtes dette grebsforvirring. Det gik dog noget bedre med 2. forsøget som blev løftet og godkendt 3-0.  165kg blev forsøgt til sidste forsøg, selv og der var god tænding på dinosauren lykkedes det ikke denne gang at rette armene ud. Det blev dog til en flot sølvmedalje.

Stor tak til Annette for hjælpen J

Jane Aaberg løfter sig til en 6.plads ved VM og trækker en disciplin bronze i dødløft

Jane vejede sikkert og let ind på 93,1kg og var dermed klassens 2. letteste løfter. Opvarmningen til squat gik godt og sidste løft på 185kg blev let løftet og godkendt af Gaston som tullerede rundt ude i opvarmningen. Vi har bestil 200kg til første forsøg og en tændt men lidt nervøs Jane går til opgaven med krum hals.. Det lykkedes hende at overbevise dommerne om hendes evner i squat og hun modtager velfortjent 3 hvide lamper. Vi øver efter planen til 210kg hvilket ville være en pr og danske rekord med 10kg. Jane hammer løftet i kælderen og laver et løft der både er lettere og pænere end åbneren, igen godkendt Med alle dommerstemmer. Vi øger til 215kg til sidste forsøg og Jane gør nøjagtigt som med 2.forsøget og forbedre dermed hendes tidligere danske rekord med yderligere 5kg.

Efter dette brag af et squat skal der bænkes. Opvarmningen sluttes af med et let løft på 120kg til en 5kgs skive. Vi fastholder derfor åbningsvægten på de 125kg. Jane løfter åbneren som desværre er møg tung og løftet bliver underkendt 2-1. Da dommerne ikke er enige om hvorfor klager jeg til juryen der tilkender Jane et nyt 1.forsøg. Vi ber en lille bøn og udnytter de 3 minutters ventetid maksimalt inden stangen igen angribes. Denne gang med bedre held og løftes bliver godkendt med alle dommerstemmerne. De 125kg var ny dansk rekord i 3kamps bænkpres. Vi bestiller 127,5kg til 2.forsøg men der er ikke mere i posen. Vi tuner trøjen lidt mere og selv om Jane prøver alt hvad hun kan også i 3.forsøg på samme vægt er der bare udsolgt.

Så var det tid til dødløft hvor Jane, der er forsvarende Europamester, skulle bide skeer med verdenseliten. Opvarmningen går ganske ok dog virker sidste løft på 185kg lidt tungere end ventet. Vi holder dog fast i åbneren på de 205kg. Jane får dog også trukket vægten men let er den ikke, løftet bliver dog godkendt med alle dommerstemmerne og dermed er der ny dansk rekord i totalen med 545kg. Vi sætter vægten taktisk til 217,5kg der med Janes kropsvægt burde kunne række til metal. Jane trækker det bedste hun kan men det er all out, heldigvis bliver løftet godkendt med alle dommerstemmerne. Vi øger taktisk til 232,5kg for at få især amerikaneren til at løfte først. Amerikaneren melder så vægten ned til 222,5kg og trækker løftet godkendt. Vi sætter således også vægten ned til 222,5kg grundet reglen om lodtrækningsnummer og Jane har nu muligheden for at trække en sølv medalje hjem. Desværre er der ikke mere i posen i dag og Jane misser løftet. Det hele står og falde nu med om løfteren fra Chinese Taipei tækker de 230kg som hun har misset i hendes to foregående forsøg hjem. Heldigvis for os lykkes det ikke og da røgen har lagt sig står Jane pludselig tilbage med en bronzemedalje i dødløft med de 217,5kg.

Totalen på de 557,5kg var en ny dansk rekord, en forbedring med 15kg og VM A krav +10kg. De gode resultat rakte til en 6 plads ud af de 9 løftere der var meldt til start. Stort tillykke med medaljen og den fornemme VM debut til Jane  

Annette Pedersen løftede sig til en imponerende 5.plads ved VM.

 

Annette Pedersen løftede sig til en imponerende 5.plads ved VM.

Annette var på nomineringen placeret som 8 i 72kg klassen ud af 12. Opvarmningen i squat gik helt efter planen og vi fastholdt åbningsvægten på 195kg. Annette viser at hun kan når det virkelig gælder og hun finder en dybde som har været savnet rigtig længe i de seneste træninger og får fortjent løftet godkendt med alle dommerstemmerne. Vi øger beskedent til 202,5kg idet vi får brug for alle de kg vi kan skrabe til totalen, igen et super godt løft af Annette der får løftet godkendt 3-0. Vi udsætter Annette for 207,5kg til sidste forsøg og knæbindene får en lille tand mere. Det skulle vise sig lige at passe og da Annette får racksignalet kikker vi spændt over på dommerlyset for at konstatere at 2 af dem er hvide og dermed er der 3 godkendte squat med til totalen.  Det bliver således til en 6.plads i squat.

Så skulle der bænkes, opvarmningen gik helt efter planen og sidste løft på 110kg kom let op så vi fastholdt åbneren på de 115kg. Det lykkedes Annette at lave et ganske hædderligt løft og hun belønnes derfor med 3 hvide lamper.  Da der er kort fra succes til fiasko i denne disciplin nøjedes vi med at øge med 2½kg til 2.forsøget. Igen får Annette trykket vægten og igen er der tilfredshed at spore fra dommernes side der igen finder 3 hvide frem. Da løftet ikke ligefrem oser af overskud bliver det igen til en beskeden øgening med 2½kg. Der justeres lidt på trøjen og det ligner nærmest at Annette har kavalergang efterfølgende. Desværre var det ikke nok til at løfte vægten i denne omgang men et rigtig godt forsøg.

Så skulle der dødløftet, Sidste opvarmningsløft på 180kg ligner lort men jeg vælger alligevel at fastholde åbneren på 195kg til trods. Da vi her har med en gammel cirkushest at gøre virker duften af savsmuld opkvikkende og åbneren på 195kg er noget af det pænere Annette har trukket i nyere tid. Der går efterhånden lidt taktik i valget af 2. forsøget idet vi faktisk var med i kampen om 4.pladsen i totalen, hvilket var helt uhørt i forhold til nomineringen. Valget bliver 205kg så vi kan holde Canadieren bag os. Annette trækker til og får vægten løftet med desværre bliver det underkendt 2-1 idet knæene ikke er låst.  Vi melder vægten op til 215kg for at få canadieren ind først. Planen lykkedes og da hun misser løftet sænker vi vægten ned til 205kg igen. Annette giver det et godt skud men ved lockout slipper grebet op og dermed forsvinder 4.pladsen også ud af vores hænder. Annette slutter således på en 5.plads med 520kg i totalen kun 7,5kg fra 4.pladsen.

 

Eva Buxbom løfter sig til en flot 7ende plads ved VM

Eva Buxbom løfter sig til en flot 7ende plads ved det åbne VM i styrkeløft i Aurora, Colorado USA

Der var meldt 12 løftere til start i 57kg klassen og Eva var nomineret til en 9.plads i det skrappe felt.

Eva åbner sikkert på 155kg og finder en del mere end godkendt dybde og kvitteres med 3 af de hvide lamper af dommerne. Vægten øges beskedent til 160kg og igen viser Eva at hun ikke mangler styrke i benene og løftet bliver godkendt med alle 3 dommerstemmer. For at rykke nogle placeringer i squatten udsættes Eva for 167,5kg i sidste forsøg. Trods en elendig udgang lykkedes det Eva at udføre løftet men desværre underkender dommerne lidt hårdt løftet 2-1. Eva slutter på en 10ende plads i disciplinen squat. Russiske Inna Filimonova vinder disciplinen med ny verdensrekord på hele 222,5kg.

I bænkpres åbner Eva på 90kg der fløj op og modtog 3 hvide lamper fra dommerne. Vægten øges efterfølgende til 95kg til 2.forsøget hvilket er en tangering af personlig rekord i trekamp. Eva må arbejde lidt men formår at presse vægten og løftet bliver godkendt 2-1. Vægten øges til 97,5kg, hvilket ville være dansk master 1 rekord i bænkpres 3kamp og enkelt bænk. Eva løfter det bedste hun kan og overvinder også vægten men sidedommerne mener ikke at bagdelen bliver i bænken og løftet bliver derfor underkendt med dommerstemmerne 2-1. De 95kg var grundet den lave kropsvægt nok til en imponerende 5.plads i bænkpres, en placering der nok kom noget bag på os. Små 5 kg mere var nok til bronze hvilket er rimelig surrealistisk da der på nomineringen var 7 løftere over 100kg. Bænkpressen blev vundet af Wu Hui-Chun fra Taiwan med et løft på 120kg

 I disciplinen dødløft åbner Eva sikkert på 170kg som let bliver løftet med et godt overskud og godkendt med alle dommerstemmerne. 

Vægten øges taktisk til 180kg og Eva trækker til og får efter en lille fight downsignalet og 3 hvide lamper. Løftet var på ingen måde kønt teknisk men da der ikke er stilkarakterer i styrkeløft trækker det ikke ned. Der var dog så meget overskud at vi valgte at øge til 185kg i sidste forsøg. Primært for at forsøge sig på en master 1 Europarekord i dødløft og sekundært for at rykke en placering op i totalen. Eva psyker sig selv lidt for meget op og sjusker derfor starten hvilket resulterer i et regulært miss. Lidt ærgerligt når nu styrken ellers var god.  Totalt bliver det til en surrealistisk 7.plads i totalen med 435kg kun sølle 2,5kg fra en 6.plads

Inna Filimonova fra Rusland bliver verdensmester med 517,5kg total med sølvet går til Wu Hui-Chun fra Taiwan med 515kg total. Bronzen gik til Kenia Monserate fra Ecuador med 460kg totalt

 Beretning fra VM kan læses her: http://www.styrke.dk/filer/rapporter/199.pdf

Billeder og film fra VM kan ses her: http://landshold.styrke.dk/?f=VM%202014

 

Resultater kan ses her: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_w.htm

 

 

Flot debut af Simon

Simon Rasmussen fik en god styrkeløft debut men måtte sande at han ikke havde dommerne på hans side i squat. Det blev til 190kg i squat imens både 205kg (billedet) og 220kg blev underkendt på manglende dybde. I bænkpres blev det kun til åbningsløftet på 137,5kg. I dødløft blev det til serien 205kg 215kg og ikke mindst 4 af de røde 225kg. Total 552,5kg og en 6.plads ved JM af den 15årige debutant. Stort tillykke til Simon

Eva missede sin 4. VM titel

Pilsen, Tjekkiet

Eva Buxbom havde en dårlig dag og smed en sikker sejr væk ved VM i styrkeløft for masters. Eva, som deltog i 57kg klassen fik ikke registeret en total idet det ikke lykkedes hende at få et godkendt løft i bænkpres, dog var hun suveræn i både squat og dødløft.

Eva Buxbom fik kun godkendt hendes åbningsløft i squat på 160kg. Løftet var mere end rigeligt til disciplin guld idet nærmeste konkurrent lokale Eva Banovska fik godkendt et løft på 130kg og dermed sikrede sig sølv foran franske Nina Le Blevenec der ligeledes løftede 130kg, dog med tungere kropvægt. Eva forsøgte sig i 2. og 3. forsøg på 165kg men løftene blev underkendt med dommerstemmene 2-1     

I bænkpres åbnede Eva på 90kg hvilket under normale omstændigheder ikke burde være problematisk. Desværre lykkedes det ikke denne gang at overbevise dommerne der underkendte alle 3.forsøg og dermed måtte den forsvarende verdensmester undvære en total og dermed også muligheden for at genvinde VM. Bænkpres blev vundet af lokale Eva Banovska der løftede 70kg, disciplin sølv gik til franske Nina Le Blevenec med et løft på 62,5kg. Bronzen gik til landsmanden Sylvie Barataud med et løft på 52,5kg.

I Sidste disciplin dødløft viste Eva igen at hun er i en del stærkere end konkurrenterne idet det blev til et godkendt løft på 180kg hele 25kg foran nærmeste konkurrent Eva Banovska der fik godkendt 155kg, Disciplin bronzen gik på 147,5kg til franske Nina Le Blevenec.

Verdensmester blev med 355kg i totalen Tjekkiske Eva Banovska, franske Nina Le Blevenec vandt sølv med 340kg i totalen foran landsmanden Sylvie Barataud der samlede 280kg.

Næste opgave for Eva Buxbom bliver VM Open der afholdes i Aurora Colorado USA i perioden 1.-7. november

Annette Pedersen nordisk mester i styrkeløft på Island

Annette Pedersen løftede sig i lørdag til det nordiske mesterskab i 72kg klassen med 522,5kg. Hun blev ligeledes stævnet bedste løfter på point og vandt ud over en kæmpe pokal også lidt gaver 😀

JM Bænkpres 2014 Thisted

Team Buxbom havde et rigtig godt JM bænkpres i Thisted. Eva Buxbom fik forbedret den danske master 1 rekord i 63kg klassen med et løft på de magiske 100kg og føjede atter et mesterskab til samlingen. Simon Rasmussen fik en rigtig god udstyrs debut og fik alle løft godkend, bedste løft blev 137,5kg som også udløste en flot bronze medalje. Jane Aaberg og Rie Larsen (havørnen) havde en spændende dyst i 84+ som endte med at Jane (den hvide haj) trak det længste strå med en god pr på 130kg og en sølvmedalje. Rie satte også pr med et løft på 122,5kg og blev belønnet med en flot bronze. Michael Herrmann, som har fået lidt trøjehjælp på det seneste, fik i 83kg klassen trykket 172,5kg i hans første udstyrsstævne. Jørgen Rasmussen fik løftet 160kg hvilket rakte til en 6 plads i 105kg klassen

Eva Buxbom Europamester i Pilsen

Eva Buxbom kom så og sejrede i Pilsen og satte alt og alle til vægs i 57kg klassen. Det blev til 170kg i squat, dansk senior og Nordisk master 1 rekord. I bænkpres blev det til en dansk rekord master 1 med et løft på 95kg. I dødløft trak Eva imponerende 183kg og satte demed ny Europarekord i master 1 kategorien. Totalen på 448kg var både dansk seniorrekord og Nordisk master 1 rekord. Desuden blev Eva stævnets bedste løfter på wilks point med 523,44point

Sådan Eva 🙂

Beretning fra stævnet kan læses her: http://www.styrke.dk/filer/rapporter/185.pdf