TSK Cup 2017

Team Buxbom havde 2 løftere i aktion ved weekendens TSK Cup og begge med en dåbsattest på den rigtige side af de 40 år. Dette kan dog ikke bruges som en undskyldning og begge løftere slap godt igennem med flere personlige rekorder.

Marc Møgelbjerg var første mand i aktion og han stillede til start i 83 kg klassen. Der var blev arbejdet på at ramme en bedre peak op imod dette stævne hvor især forbedring omkring kosten bare spillede og stævnet blev afviklet med et stort fysisk og mentalt overskud. Marc, der som noget nyt ikke skulle smide kropsvægt inden indvejning, viste super form i squat og fik alle sine løft godkendt. Han satte personlig rekord med 5 kg og hans nye pr hedder nu 185 kg. I bænkpres hvor der stadigvæk ikke helt er fordoms styrke blev det til 2 godkendte løft med 145 kg som bedste løft. I dødløft gik alle forsøgene også efter planen og her blev det til en ny pr med 2,5 kg idet 210 kg blev kranet op. Dermed blev det til en tangering at alle tiders bedste total på 540 kg. Mon ikke den står for fald når bænken kommer med igen.


I 93 kg klassen skulle Silvan Popovic vise at fliden i træningslokalet havde båret frugt. Han skulle dog lige veje ind først og med en morgenvægt på voldsomme 96,5 kg blev der brugt en del tid i saunaen. Efter en vellykket indvejning kunne en lettere dehydreret Silvan begynde opvarmningen. Han fik en kanon start og fik alle squat godkendt. Det blev til 215 kg som det tungeste hvilket var en personlig rekord med 10 kg. I bænkpres glemte man vist signalerne på startvægten men det forhindrede ikke Silvan i at øge vægten. Han løftede 120 kg let i 2. forsøg og det lykkedes ham også at trykke 125 kg i sidste forsøg. Dermed blev det også til en ny pr i bænkpres med 10 kg. I dødløft blev der åbnet let på 225 kg. Der blev sprunget til 245 kg til 2.forsøg med løftet blev desværre underkendt idet det kneb med udretningen. Samme skæbne led 250 kg i sidste forsøg. Total blev det til 565 kg kun 2,5 kg fra alletiders pr. Stort tillykke til begge løfter der helt sikkert nok skal toppe resultatet i 2018.

Eva Buxbom bortdømt ved VM i styrkeløft

Pilsen, Tjekkiet.

Veteranen Eva Buxbom stillede til start i 57 kg klassen og indvejningen blev den letteste i mands minde med beskedne 54,68 kg. Eva havde dog på ingen måde manglet hverken vådt eller tørt op imod stævnet, så den beskedne kropsvægt skulle ikke forhindre nogle solide løft. Eva åbner på 157,5 kg og vægten bliver kaldt op af coachen, men desværre mister hun balancen bagover lige inden rack. Vægten fastholdes til 2. forsøg, men her underkender dommerne løftet grundet manglende dybde. Vægten øges til 165 kg til sidste forsøg, idet de tidligere forsøg var meget lette. Igen bliver hun kaldt i dybde og udfører hendes måske flotteste squat til dato, men dommerne hvoraf den ene var til dommerprøve må have kikket på noget forkert, idet løftet underkendes 2-1 grundet manglende dybde. Der bliver klaget til juryen, der stemmer om det. To af de tre jurymedlemmer er enige med træneren i, at det er et godt løft men almindeligt demokrati virker ikke her, idet alle skal være enige i en omstødelse. Eva er således ude af konkurrencen om at få en total.
I bænkpres åbnede Eva let på 70 kg som blev godkendt med alle dommerstemmerne. Vægten blev øget til 75kg til 2. forsøg, men en lidt sjusket nedtagning gav problemer for venstre arm i forhold til udretning. Samme vægt bliver dog let og flot løft i sidste forsøg og godkendt med alle dommerstemmerne.
I dødløft åbnes der på 167,5 kg som let bliver løftet og godkendt med alle 3 dommerstemmer. Da Eva er feltet letteste løfter, er der muligheder for at rykke nogle placeringer i disciplinen. Det kræver dog et løft på 180 kg. Eva sendes ind på vægten, som hun efter en brav kamp vinder over og løftet godkendes med alle dommerstemmer. Således var Eva pludselig på en 3.plads i dødløft inden sidste forsøg. Det blev dog en stakkels frist, idet medaljerne gik på henholdsvis 197,5, 195 og 192,5kg i disciplinen. Eva forsøgte sig på 182,5kg, men fik en dårlig start og kunne dermed ikke redde løftet, men en 5. plads i dødløft ved det åbne VM i styrkeløft er vel også godkendt, når man er 48 somre.

Eva Buxbom verdensmester i styrkeløft

Sundsvall, Sverige. Ved VM i styrkeløft for masters lykkedes det Eva Buxbom at løfte sig til karrierens 5. VM-titel da hun i 57kg klassen, efter en meget nervepirrende dyst hvor sidste forsøg, i dødløft afgjorde mesterskabet.

Eva vejedes sikkert ind i vægtklassen på 56,10 kg og havde dermed en taktisk fordel i det hun var lidt lettere end de nærmeste konkurrenter hvilket skulle vise sig at blive ganske afgørende.
Eva åbnede sikkert i squat med et løft på 150 kg. Vægten blev øget til 157,5 kg som også blev løftet og godkendt. Der blev øget til 162,5 kg til sidste forsøg som var dagen bedste løft. De 162,5 kg rakte til en sølvmedalje i disciplinen der blev vundet at italienske Tiziana Troilo med et løft på 170 kg. Bronzen gik ligeledes til Italien idet Alessia Rodina med et løft på 160 kg sikrede sig medaljen.


I bænkpres blev det kun til et godkendt løft på 75kg til Eva idet skulderen stadigvæk ikke er kommet sig helt oven på en længere periode med irritationer. Guldet i disciplinen gik igen til italienske Tiziana Troilo med et løft på 90 kg imens Donna Snow fra USA med et løft på 87,5 kg sikrede sig sølvet. Bronzen gik til Heidi Ottesen Solberg fra Norge med et løft på 82,5kg
I sidste disciplin dødløft skulle der virkelig findes noget ekstra frem hvis den forsvarende verdensmester Eva Buxbom, som lå på 3. pladsen, skulle genvinde titlen i det hun var 22,5kg efter Tiziana Troilo og 2,5kg efter Alessia Rodina inden start.


Det første dødløft på 160 kg blev dog let trukket af Eva og godkendt og hun var nu ”kun” 10 kg fra den førende italiener inden 2. forsøget. Da italienske Tiziana Troilo ikke får godkendt hendes 2. forsøg på 152,5 kg kan Eva med et løft på 170kg snige sig foran på reglen med lettere kropsvægt idet hun er 440 gram lettere, og heldigvis lykkedes det for Eva at trække vægten. Italieneren øger til 155 kg og får løftet og godkendt vægten. Det betyder at hvis Eva skal generobre 1. pladsen skal hun trække massive 177,5 kg hvilket er mere end 3 gange kropsvægt. Den rutinerede 48årige dansker trækker, efter en hård kamp, guldet hjem til stor jubel blandt salens tilskuere. Disciplin sølvet går til Alessia Rodina med 160 kg og bronzen til Tiziana Troilo med 155 kg.


Eva Buxbom kan således med en total på 415 kg lade sig hylde som verdensmester for 5. gang i karrieren. italienske Tiziana Troilo løftede ligeledes 415 kg i totalen men måtte nøjes men sølv idet hun var 440 gram tungere. Italien tog sig også af bronzen idet Alessia Rodina med 400 kg havde 27,5kg forspring til hendes nærmeste konkurrent.

Chris Wood satte 3 personlige rekorder ved de Nordiske Mesterskaber i styrkeløft

 

Fræna, Norge. Chris Wood havde sin internationale debut og sluttede på en samlet 5.plads ved de Nordiske mesterskaber i 93 kg klassen for juniorer og satte undervejs 3 personlige rekorder.  Chris åbnede sikkert i squat med et løft på 225 kg som blev godkendt af alle 3 dommere. Vægten blev øget til 237,5 kg til 2. forsøg også dette løft blev godkendt med alle dommerstemmerne og løftet var desuden en ny personlig rekord med 2,5 kg. Der blev forsøgt på 242,5 kg til sidste forsøg men det lykkedes desværre ikke denne gang. De 237,5kg rakte til en 4.plads i squatten der blev vundet af Karl Anton Love fra Island med imponerende 300 kg.

I bænkpres fik Chris alle sine 3 forsøg godkende og med serien 130-135-140kg blev det også her til en personlig rekord med 2,5kg hvilket gav en 6.plads i disciplinen der igen blev vundet af islændingen med et løft på 195 kg.

I dødløft åbnede Chris sikkert på 220 kg som let blev løftet og godkendt af dommerne. Vægten øges til 232,5 kg som igen bliver løftet og godkendt i fin stil. Der bliver øget til 242,5 kg til sidste forsøg hvilket ville være en personlig rekord med 7,5 kg men den er desværre lidt for tung på dagen. Også i dødløft løber islændingen med sejleren med et løft på 272,5 kg.

Totalen på 610 kg er en ny personlig rekord med 5 kg for Chris Wood der havde en glimrende international debut og sluttede på en samlet 5.plads. Islændingen blev nordisk mester med 767,5 kg totalt og henviste løfterne fra værtsnationen Norge på 2- og 3. pladsen med 752,5 og 710 kg totalt. 

Team Buxbom løftere i aktion ved JM.

I 83 kg klassen var der debut til master 1 løfteren Marc Møgelbjerg der glimrede med 8 ug af 9 godkendte forsøg. Det blev til 177,5 kg i squat ikke langt fra hans personlige bedste. I bænkpres var der på forhånd ikke de store forventninger idet en skulderskade tidligere på året ikke har givet de bedste betingelser. Det blev dog alligevel til 147,5kg og en bronze medalje. I dødløft blev det til et godkendt løft på 200 kg og totalen på 525 kg rakte til en 4.plads i den 12 løfter store vægtklasse så ganske godt gået af Marc der nu sætter kurs mod TSK i november.


Kevin ”Futte” Lousen kunne i 93 kg klassen glæde sig over en ny pr i squat med 5 kg idet han fik godkendt et løft på 235 kg, han prøvede også 242,5 kg men kom lidt for dybt og efterfølgende frem i ryggen. Mon ikke den er der næste gang, de 235 kg udløste en sølvmedalje. Bænken kastede ingen pr af sig og Kevin lod sig beskedent nøjes med hans åbner på 132,5kg. Han forsøgte sig på 140kg men lange pauser på brystet er ikke lige ham. Åbneren var dog nok til en bronze. Så skulle der dødløftet og Futte åbner usandsynligt let på 255 kg og ligger sig i spids i dødløft fra start. Der øges efter planen til 270 kg som også overbevisende hives hjem. Der var helt sikkert til mere men for at vinde guld kunne han nøjes med 272,5 kg hvilket Futte sikkert trak hjem. Total blev det til 640 kg og en sølvmedalje. Stort tillykke til Kevin med det flotte resultat.


Peter ”light weight” Wood havde haft råd til mad og trykkede indvejningsvægten over de 110 kg og deltog således sikkert i 120 kg klassen hvor han synger på sidste vers som master 1 løfter. Han fik fyret en overbevisende squat serie af og med 190 kg godkendt var det ikke så ringe endda. Så skulle der bænkes og træningen havde vist ”gode tal” men Peter var lidt mere beskeden på dagen og lod sig nøjes med et godkendt løft på 135 kg. Dødløft er Peters ynglings øvelse og her fyre han både 230 og 250 kg af som var det tom stang. Således skulle der forsøges på en pr og 260 kg blev bestilt. Light weight skuffer ikke og trækker den nye pr sikkert hjem. Totalt blev det til 585 kg og en 7.plads


Jørgen ”Dinosaueren” Rasmussen var også selv i aktion, dog kun i bænkpres, hvor han i sin nye vægtklasse 105 kg vejede ind på lette 104,0 hvilket betød en vægttab på 4,5 kg siden EM master. Det gjorde det noget lettere at få trøjen men også lidt svære at trykke vægtene. Der blev åbnet på 155 kg som let blev trykket og godkendt 3-0. Der var mulighed for at løfte sig til en bronze med 162,5 kg så det blev naturligvis forsøgt i 2. forsøg. Der skulle arbejdes lidt mere men det lykkedes løfte vægten der igen blev godkendt 3-0. Der blev forsøgt med 172,5kg til sidste forsøg for at opgradere bronzen til sølv. Desværre mente dommerne ikke at armene var helt strakte ved afslutningen hvilket sikkert var rigtigt.


Tidligere på ugen var Majken Hansen i ilden ved VM junior i 72 kg klassen men det gik desværre ikke så godt idet hun ikke formåede at få noteret en total da hun bummede i squat. Den slags kan jo ske men mon ikke hun kommer stærkere tilbage efter denne dukkert.

Jørgen Rasmussen slutter som nummer 8 ved EM

 

 

Optakten til EM master 2017 havde ikke været helt optimalt for Jørgen, idet han 9 uger inden stævnet fik en fibersprængning i skulderen der vanskeliggjorde både bænkpres og squat uden smerter. Det lykkedes dog nogenlunde at få trænet sig til en rimelig form og derfor skulle det blive spændende at se om der kunne skrabes sammen til en rimelig total. Der vejes let ind på 108,55kg efter at have indtaget morgenmaden og opvarmningen kunne således startes. Det går også helt forrygende og alt føles let, men så sker det der bare ikke må ske! Den ellers trofaste squatdragt fra Titan springer med et brag, i hele venstre side af benet, på sidste opvarmningsløft med 205 kg. Der var ikke tid til at skifte udstyr så Jørgen måtte lide den tort at starte klassisk hvilket ikke lige er ham, de 155 kg var dog usandsynlig lette og meget dybe hvilket imponerede dommerne så meget at de kvitterede med 3 hvide lamper. Med 9 deltagere i vægtklassen var der kamp mod uret med at få reservedragten, som var ganske ny og et nummer mindre, på. Jane Aaberg kæmpede en brag kamp og fik Jørgen smidt op på plateauet men det var ikke muligt at få startsignal på 240 kg idet dragten ikke muliggjorde vejtrækning. Efter endnu mere kamp imod den for lille dragt var det nu alt eller intet på de 240 kg i sidste forsøg. Det blev intet idet balancen smuttede og stangen blev replaced og med kun 2 sekunder tilbage var det slut. Super ærgerligt at det ikke var muligt at give den gas i squat når nu øvelsen havde kørt ganske fint i de sidste træninger inden EM hvor vægten i den rigtige dragt let var løftet.

Således efter denne skuffelse skulle der søges oprejsning i bænkpres. Forventningerne var dog på forhånd ikke store, grundet optakten med skulderen, og der var ikke prøvet vægte over 160 kg til træning. Opvarmningen går dog forrygende og godt smurt ind i babypuder på den røde krop bliver trøjen, som heldigvis ikke springer, monteret. Alt er let og fint med 150 kg til 2 cm klods som sidste løft. Åbneren på 160 kg bliver lidt rodet grundet en lidt svær nedtagning og en ret lang pause. Løftet bliver dog løftet og godkendt af alle dommerne. Der springes til 170 kg hvilket bliver et meget bedre forsøg der bliver løftet overbevisende og igen godkendt af alle dommerne. Således skulle der prøves en personlig rekord på 177,5 kg og det var virkelig en god kamp men desværre manglede der lige lidt på lockouten så det lykkedes desværre ikke denne gang. Men fint tilfredshed med bænken optakten taget i betragtning.

Så var der kun hadeøvelsen tilbage. Opvarmningen gik efter planen og åbneren på de 205 kg blev fastholdt. Løftet blev klaret i fin stil og godkendt af alle dommerne. Således en total rigere skulle der forsøges på 225 kg. De blev en hård fight men Jørgen vandt, dog sneg der sig en enkelt rød lampe ind men hvad gør det når der er to af de hvide. Han forsøgte sig på 230kg til sidste forsøg men måtte give fortabt ved knæene. Dermed sluttede EM for hans vedkommende på en 8. plads.       

Eva Buxbom Europamester for 8. år i træk

Eva Buxbom løftede i suveræn sikker stil sin 8. EM titel på stribe i hus ved EM i styrkeløft for masters i Pilsen, Tjekkiet. Eva, som deltog i 57kg klassen, løftede en total på 390kg. Eva løftede sig til guld i squat, bronze i bænkpres og guld i dødløft samt total.  

Eva åbnede i squat med 150 kg som desværre blev underkendt idet hun mistede balancen ved udretningen. Samme vægt i 2.forsøg blev desværre underkendt med dommerstemmerne 2-1 grundet manglende dybde. Nu skulle den forsvarende mester levere varen i sidste forsøg hvis hun ikke skulle forlade EM uden et resultat. Den rutinerede løfter få dog sikkert løftet vægten i sidste forsøg og vinder dermed guld disciplinen squat med de 150 kg. Sølvet gik til norske Heidi Solberg Ottesen med et løft på 147,5 kg. Bronzen gik til tyske Petra Tschirsky med et løft på 100 kg

I bænkpres åbnede Eva sikkert og let på 55 kg idet skulderen, grundet en betændt slimsæk stadig ikke er helt kommet sig helt. Vægten øges herefter 70 kg og igen et flot godkendt løft. I sidste forsøg bliver der bestilt 77,5 kg for at gå efter disciplin guld men desværre underkender dommerne løftet 2-1 grundet en løftet bagdel. Eva må lade sig nøjes med en bronzemedalje med de 70 kg. Guldet gik til norske Heidi Solberg med et løft på 75 kg, og sølvet til tyske Petra Tschirsky med et løft på 72,5 kg.

I dødløft åbnes der igen sikkert på 165 kg som godkendes af alle dommerne. Der øges til 170 kg for at kæmpe med om at blive stævnes bedste løfter på point på tværs af alle vægtklasser. forsøget lykkedes og Eva føre nu med 16 point foran nordmanden i 63 kg klassen. Der bliver forsøgt på 175 kg til sidste forsøget men den blev desværre for tung denne gang. De 170 kg var dog mere end rigeligt til guld for Eva Buxbom der henviste tyskeren til sølvet og nordmanden til bronze idet de begge løftede 140 kg godkendt.

Totalen på 390 kg satte konkurrenterne godt på plads. Sølvet gik til norske Heidi Solberg Ottesen med 362,5 kg og bronzen gik til tyske Petra Tschirsky med 312,5 kg.

Stort tillykke til Eva med en mere end godkendt præstation med 8.titel på stribe 3 x EM guld 1 x bronze og pokalen som Europas 1. bedste løfter på point på tværs af vægtklasserne med 453,49 wilkspoint. 2. bedste løfter på point blev norske Inger Hedvig Bryn 437,48 wilkspoint og svenske Anniele Izindre blev 3. bedste løfter med 427,24 wilkspoint.  

Hulken verdensmester i bænkpres

Kæmpe stort tillykke til Annette "Hulk" Pedersen med hendes VM guld i bænkpres. Annette fik alle sine 3 bænkpres godkendt og med et løft på 117,5 kg kunne hun lade sig hylde som verdensmester for 2. gang i år idet hun både er verdensmester i klassik bænkpres og nu rigtig bænkpres 

Antilopen mister sin mødom

 

Bo Eriksen, som vi har fået lov til at låne af hajen her op imod Aask Open, stillede til start i 93 kg klassen i rigtig styrkeløft. Dette bevirkede at han skulle i udstyr i de 3 store øvelser og med dinosaurens konkurrence udstyr blev det til en imponerende debut med 9 ud 9 løft godkendt og 27 hvide lamper. Bo åbnede let og sikker på 160 kg, vi øgede til 170 kg som var ligeså lette. Til sidste forsøg kom der 180 kg på stangen og igen et meget let løft som lignede sidste opvarmning.

I bænkpres fortsatte han med at varme op med dommere på og serien her var 130 kg – 135 kg – 140 kg, alle løft urimelig lette.

Så var der dødløft hvor der havde været en del piv fra antilopen op imod stævnet. Heldigvis var der ingen mislyde, måske kun de mange klask fra hajens finne der fik en rødglødende ryg fundet frem på antilopen. Han åbnede let på 160 kg som var latterlige lette. Så skulle der 175 kg på stangen og igen trak han let vægten. Dette bevirkede at der kom mere kg på stangen i form af 185 kg. Dette var det eneste løft der reelt gav bare lidt modstand men op kom det. Det var i sagens natur pr over hele linjen og med et flot total på 505 kg også en flot guldmedalje.

Stort tillykke til Bo med det flotte resultat og mon ikke vi ser ham i rigtig styrkeløft igen

Chris Wood satte personlige rekorder ved Aask Open men bummede i squat.


Mini Wood, der vejede meget let ind i 83 kg klassen hvilket ikke var meningen, skulle egentlig ifølge planen have startet på 220 kg i squat men af uvisse årsager havde startvægten sneget sig op på 230 kg. Det gik dog ikke i 1. forsøget da balancen røg på vejen op. I 2.forsøget gik en endnu være idet det ikke lykkedes ham at nå at få startsignal. I sidste forsøg lykkedes det dog ham at få løftet vægten med den underkendes med dommerstemmerne 2- 1 på manglende dybde. Således uden mulighed for at få registeret en total og en medalje skulle der bænkes. Her lykkes det Chris at få alle sine løft godkendt og han sluttede med en personlig rekord med et løft på 140 kg. Så skulle der dødløftet hvilket helt sikkert er hans ynglings øvelse. Der blev startet let på 220 kg hvilket ikke voldte de store udfordringer. Der blev bestil 240 kg til 2. forsøget hvilket var en personlig rekord, vægten blev løftet og godkendt men helt let var det ikke. Til sidste forsøg skulle der forsøges på 250 kg men desværre var kræfterne sluppet op. Mon ikke Chris er blevet en erfaring eller to rigere.

Lotte Ditlev sætter 4 personlige rekorder ved Aask Open

Fedtmule havde et super AaSK Open med nye PR'ere over hele linjen i 72 kg klassen med serien 120-60-142,5 og en kropsvægt på 72.00 😁💪🏻
Efter en periode med diæt og influenza var der lidt spænding på dagen. 😬 Morgenvægten var 700 gram over men med meget tøj i bilen og lidt cyklen på stedet ramte vægten på 72.00 i første forsøg!.
i squat var nerverne svære at styre, hvilket resulterede i første løft på 110kg blev rodet, men godkendt. Der kommer 120 kg på stangen til 2. forsøg men her udføre Fedtmule et 4-0-0 squat hvilket hun failede. Hun fandt dog noget mere vilje på og lidt bedre tempo og snuppede de 120 kg sikkert i sidste forsøg.
I bænk var nerverne mere i ro og første og andet løft blev godkendt på 57,5 kg og 60 kg. Tredje løft på 62,5 kg var for tungt på dagen. I dødløft trak hun let sin åbner på 130 kg, der blev derefter øget til 142,5 kg hvilket efter en god fight blev løftet og godkendt. Der blev forsøgt på 145 kg til sidste forsøg men magneterne i gulvet ville ikke slippe.
Samlet set en 5 kg PR i squat, 5 kg PR for 3-kamp bænk og 5 kg PR i dødløft hvilket må siges at være mere end godkendt.
Stort tillykke til Lotte Ditlev (Fedtmule) med alle de personlige rekorder :-)

Jane vinder EM guld i dødløft

Så blev det den store hvides tur til at komme i baljen. Opkørringen mod stævnet har været rigtig fin og indtil en måned siden var der store forventninger – MEN SÅ MISTER HUN GUDHJÆLPEMIG SIT UDSTYR PÅ EN FLYREJSE!!! Gode råd var dyre og hun satte himmel og hav i bevægelse for at få kufferten tilbage, men det gik ikke og tiden tikkede. Hun lavede derfor en aftale med Majken (i 72 kg klassen!) om at låne noget af hendes udstyr og fandt desuden en gammel stor bænkprestrøje frem. Hun nåede lige at have ét træningspas i hver dragt inden vi tog afsted – bænken gik godt, dødløften semigodt og squatten kom ikke under parallel. Nå – vi måtte satse på at hun fandt et ekstra gear af viljen frem på dagen… 

Jane starter med for en gangs skyld at have plads til at spise morgenmad på stævnedagen – og vejer herefter rutineret ind på 83,95 kg. Opvarmningen til squat går rigtig fint, der er masser af power, men sidste løft på 185 kg er ca. 3 cm for højt – dragten er pænt stram. Heldigvis skal der sættes 10 kg mere på til åbneren og den løftes da også med korrekt dybde til dommernes tilfredsstillelse. Godkendt 3-0. Til andet forsøg melder vi 210 kg og igen opnår Jane et løft der godkendes af alle dommere.  Vi sætter 217,5 kg på (hvilket vil være dansk rekord) til sidste forsøg og Jane klarer igen løftet – men desværre er den lige en anelse for høj og den underkendes af alle tre dommere. Vi synes dog at det var lidt hårdt dømt i forhold til hvad nogle af de andre løftere fik godkendt, men den slags er vi desværre ikke herre over. Jane slutter derfor squatten med en tangering af sin personlige rekord – den danske rekord får hun næste gang i stedet. 

 

I bænkpressen er Jane endelig kommet tilbage efter en skulderskade og selv om det absolut ikke er yndlingsøvelsen, så er det i dag trods alt noget sjovere end til VM sidste år. Her er der også lidt krise omkring det manglende udstyr idet bænkpres bæltet også forsvandt på flyrejsen. Det lykkes dog at låne et bælte af Trine og da skruerne i bæltet ikke løsnes uden værktøj og tiden var ret knap skulle der ske noget. Heldigvis var Eva hurtig og løb ud bagved hvor en venlig spaniol med en skruemaskine løste problemet. Det blev dog til mere end en tur idet hajhud er mere fleksibel end man lige skulle tro.  

 

Efter nogle rigtig gode opvarmningsløft fastholder vi åbningsvægten på 107,5 kg. Det bliver et let løft og vi øger til 112,5 kg som planlagt. Også denne får Jane, men opspændet kikser en smule undervejs og udretningen af den altid lidt sløvere højre arm bliver unødvendigt træls. Men hun får den kæmpet op og får den også godkendt af dommerne. Vi øger beskedent til 115 kg, men nu er bænkpreskræfterne sluppet op og den må opgives. 

 

Så kommer vi til dødløften – og for Jane er det nu konkurrencen starter! Opvarmningen går som planlagt med et sidste løft på 200 kg som var det tom stang. Åbneren på 220 kg klares også meget let og vi øger til 230 kg. Jane trækker vægten, men fordi hun får stangen lidt fra benene i begyndelsen af løftet bliver det et noget tungere løft end vi lige havde regnet med. Vi sætter 237,5 kg på i sidste forsøg og stangen kommer også fra jorden – men der er ikke kræfter til at få den helt op. 

Samlet set en 5. plads i totalen, GULD + 5 kg personlig rekord + dansk rekord + nordisk rekord i dødløft, 2,5 kg personlig rekord + dansk rekord i bænkpres og en forbedring af den danske totalrekord med 12,5 kg. 

Eva Buxbom vinder bronze i dødløft

EM i styrkeløft Malaga, Spanien 2017

Eva Buxbom som løftede i 57 kg klassen ved EM i styrkeløft vejede sikkert ind på 56,64 kg, og det skulle senere vise sig at den sidste decimal blev ret afgørende. Opvarmningen i squat forløb helt som planlagt og vi fasthold startvægtene. Eva åbnede sikkert på 157,5 kg som kom langt under og godkendt 3-0. Der øges til 165 kg til hendes 2.forsøg som hun også løfter men desværre kommer hun ikke helt så dybt ned og løftes underkendes. Eva prøver kræfter med de 165 kg igen til hendes sidste forsøg. Dybden fejler ikke noget men hun kommer desværre ikke op med den. Så er det jo godt man har ”dygtige” spottere. Det lykkedes dem at udsætte Eva for en nærdøds oplevelse idet den ene spotter løfter så voldsomt at han løfter højre side over gaflerne på stativet imens den anden ikke gør alverden. Coachen løber derfor ind på plateauet for at redde hans løfter for en skade hvilket ikke helt lykkedes idet skulderen ikke havde godt af den tur.

Så var det tid til bænkpres. Eva, der lider under kraftige smerter fra skulderen, kunne ikke fuldføre den planlagte opvarmning og vi satte derfor hendes startvægt ned til 65 kg. Eva måtte trods tårer og smerter på den igen, da det første løft blev underkendt 2-1 på grund af kontakt med gaflerne. Coach klagede til juryen men der var ingen forståelse, da de mente at gaflerne havde hjulpet løftet. Eva fik lov til igen at løfte 65 kg, denne gang gik det, godkendt med alle tre dommerstemmer. Eva valgte at forsøge sig med 70 kg. Igen bed hun smerten i sig og fik dem lidt langsomt presset op godkendt med alle tre dommerstemmer.

Sidste øvelse dødløft er en øvelse som Eva er ret glad for så her var der forventninger om medalje. Opvarmningen gik godt og Evas første forsøg på 165 kg blev godkendt med alle tre dommerstemmer. I andet løft blev der sat 175 kg på stangen til Eva, dette ville give hende en god chance for at være med i medalje kampen. Det lykkes selv om det ikke var det letteste løft og hun får det godkendt med tre hvide lamper. Der bliver sat 180 kg på stangen til Evas sidste løft, der kunne give guld hvis de andre nærmeste konkurrenter ikke får deres løft. Eva får ikke et godt greb fra starten og stange glider tidligt ude af hænderne på hende. Hendes 175 kg rækker til en bronze, da hun vejer 10g mindre end hendes konkurrent til bronzemedaljen. Det var godt Eva kun tog en kop kaffe til morgen maden og ikke to.

 

 

Delfinen sætter pr i dødløft

EM i styrkeløft Malaga, Spanien 2017

Majken Hansen som løftede i 72 kg klassen ved EM i styrkeløft havde lidt knas med at få dragten ordentlig på i den spanske sommervarme på trods af en meget let indvejnings vægt på 68,34 kg. Det lykkedes dog til sidst og opvarmningen gik efter planen. Det går dog ikke helt så godt med åbningsløftet på 185 kg idet Majken ikke kan få stangen ordentligt ud af stativet. Problemet er at hun ikke kan mærke sit højre ben og derfor bruger 4 forsøg på at få startsignal uden held. På samme vægt igen til 2.forsøg, denne gang får hun kæmpet sig til et startsignal men får desværre løftet underkendt 2-1 på manglende dybde og for at gøre ondt være får hun et jag i ryggen ved muskulaturen ved lænden. Nu er gode råd dyre og en frustreret Majken lader tårerne trille. Eva og Jane hjælper til med at få hevet lidt mere op i benene på dragten. Majken finder sit game face frem og får løftet de 185 kg overbevisende i sidste forsøg og godkendt med alle dommerstemmerne. Herefter får Eva fremskaffet noget is så vi kan få kølet musklen.

Så var det Majkens tur til at bænke. Hun klager en del over ryggen men da hun alligevel ikke er kendt for et enormt opspænd bør det ikke betyde alverden. Hun åbner på 95 kg og trykker også vægten men får desværre underkendt løftet med dommerstemmerne 2-1 grundet en nedadgående bevægelse ved afslutningen. Samme vægt til 2. forsøg bliver dog godkendt trods en elendig nedtagning med alle dommerstemmerne. Der bestilles derfor 100 kg til sidste forsøg og den rammer delfinen så til gængæld lige i røven som man siger og det bliver dagens bedste løft godkendt 3-0.

Majken skulle også dødløfte på trods af problemerne med ryggen. Opvarmningen forgik således med is på ryggen i længst mulig tid hvorefter dødløftdragen blev påført. Det blev en meget kort opvarmning og alle løft i fuld udstyr. Åbneren blev nedjusteret til 160 kg og vægten blev trukket relativt let omstændighederne taget i betragtning og løftet blev godkendt 3-0.

Der blev øget til 175 kg hvilket ville være ny pr i dødløft men dommerne underkender desværre løftet 2-1 på nedadgående bevægelse. Undertegnede klager til juryen, idet den ene markering er på manglende udretning, men selv om juryen giver mig ret vil de ikke omstøde dommen idet der var nedadgående bevægelse, hvilket var korrekt. De medgav dog at dommeren brugte forkert markering. Majken må så på plateauet igen og denne gang lykkedes det hendes at få de 175 kg trukket op og godkendt med alle dommerstemmerne. Dermed var der ny pr i dødløft med 2,5 kg. Totalen på 460 kg rakte til en 5.plads og var 10 kg højere end resultatet fra DM hvilket var rigtig flot med ryggen taget i betragtning. En skam hun ikke formåede at vise hvilken form hun var i, idet træningen op imod havde vist gode takter.  

Annette Pedersen satte de unge på plads ved DM

Hulken viste stor styrke ved DM i klassisk i 72 kg klassen for senior på trods af hun for 6 uger siden måtte melde afbud til EM klassisk grundet en klemt nerve der slukkede signalet til det ene ben. Der har således kun været et minimum af træning op imod DM. Det skulle dog vise sig ikke at spille den store rolle. Hulken kom så og sejrede og med 27 hvide lamper viste hun trods dåbsattesten at hun stadigvæk er sin landsholdsplads værdig. Det blev til 125 kg i squat hvilket var en tangering af hendes all time pr. I bænkpres blev det til 102,5 kg hvilket var 5 kg mere end EM bronzen gik på i Thisted. Således var der kun dødløft tilbage og her viste vi ikke hvad kroppen kunne præstere. Det skulle dog vise sig at der var saft nok i den gamle cirkushest og med flotte 190 kg sluttede Hulken sikkert øverst på medaljeskamlen. Totalen på de 417,5 kg var en tangering af all time klassisk pr. Tænk hvad det ikke kunne være blevet til i Thisted hvis nerven ikke havde ødelagt den rigtig god form Annette var i 3 uger før EM.

Stort tillykke til Annette med titlen der nu er landet i Texas som chef de mission i klassisk bænkpres. Mon ikke vi senere på ugen kan fejre hende som verdensmester i bænkpres   

Kevin Lousen løfter sig til en flot DM bronze i totalen

Kevin Lousen som på teamet går under kælenavnet ”Futte” må siges at være kommet sig godt ovenpå den skade han pådrog sig i november måned som gjorde han måtte takke nej til TSK Cup 2016. Futte som deltog i 93 kg klassen for senior, var flyvende i squat og fik alle sine 3 løft sikkert godkendt. Bedste løft var 230 kg hvilket var en personlig rekord på hele 15 kg hvilket udløste en flot sølvmedalje i disciplinen kun overgået af klubkammeraten Gonge der løftede 252,5kg men hullet op til øverste trin på medaljeskamlen lukkes stille og roligt. Bænkpres har altid været Futtes ”livret” men ved DM smagte det af pr og med et flot godt løft på 140kg kunne han glæde sig over endelig at lidt få fremgang her. En pr med 2,5 kg efter 3 squat er ikke så ringe endda. Således var der kun ynglings øvelsen tilbage nemlig dødløft. Kevin startede meget sikkert på 257,5 kg hvilket meget let blev trukket. Der blev således øget til de planlagte 272,5 kg som også blev trukket i fin stil, dermed var disciplin sølv i en realitet. Der blev således gået all in i et forsøg på sølv i totalen og derfor blev der sat 285 kg på stangen. Det lykkedes dog ikke denne gang selv om en ekstra lang rullestart blev fundet frem. En flot bronze i totalen blev det dog til med 642,5 kg hvilket var en personlig rekord med hele 17,5 kg, imponerende.

Stort tillykke til Kevin Lousen med det flotte DM resultat

Peter Wood dansk mester i klassisk styrkeløft

I 105 kg klassen for master var en nu lettere udgave af ”light weight ”Ronnie Coleman flyvende og efterlod ikke meget metal til konkurrenten. Det blev til guld i squat med et løft på 180 kg. I bænkpres blev det til sølv med et løft på 125 kg kun tungere kropsvægten gjorde at guldet smuttede. Stævnet starter først når stangen rammer gulvet mener dem der er bygget til den øvelse hvilket bestemt er tilfældet her. Der blev lagt sikkert ud med 220 kg og med denne opvarmning på plateauet var titlen sikret. Der blev også løftet 230 og 240 kg og således sikkert guld i dødløft. Total 545 kg hvilket er meget tilfredsstillende af den nu på mange måde ”light weight” Wood. Bo Eriksen også kendt som byttedyret antilopen havde i dagens anledningen fundet en lidt bedre tilgang til at angribe vægtene på plateauet. I 93 kg klassen for master 1 bed han fra sig i squat med og med et løft på 152,5kg snuppede han bronzen. En pr i bænkpres blev det også til med et løft på 115 kg. I dødløft blev det til 172,5kg til den Bo deeeeeeeeeeeeer (fynsk) Total 440 og en 4 plads.

 

Stort tillykke til begge  

 

Stine Greendahl vinder DM i Klassisk Styrkeløft

Teamets Benjamin, den 18-årige Stine i 84+ klassen, viste at formen ved DM var ganske god taget i betragtning af det kun var 6 uger siden hun sidst stod på platformen. I squat fik hun alle 3 forsøg godkendt og sluttede med et løft på 115 kg hvilket var ny dansk rekord med 5 kg. I bænkpres blev det til 60 kg hvilket var en tangering af hendes personligt bedste. I dødløft trak Stine også alle sine løft sikkert i hus og sluttede på 130kg som igen var danske rekord med 5 kg. Totalen kom således op på 305 kg hvilket var dansk totalrekord med 10 kg og Stine kunne således lade sig smykke med 4 flotte guldmedaljer.

Stort tillykke til Stine 🙂

Team Buxbom vandt masser af metal ved DM

Team Buxbom havde 7 løftere i aktion, og fik 6 danske mestre ved weekendens danske mesterskab i styrkeløft som blev afholdt i Albertslund af ER Powerlifting.

I 57 kg klassen for seniorer, løftede Eva Buxbom sikkert en DM titel hjem til den imponerende samling. Det blev til 160 kg i squat, 80 kg i bænkpres og 170 kg i dødløft. Med en total på 410 kg løftede hun sig til den 14. senior DM titel og er dermed den mest vindende danske løfter nogensinde. Eva modtog også pokalen som årets bedste løfter 2016 i master 1 klassen. Eva løftede sig på ingen måde ud og efterlod meget på plateauet idet fokus er på EM i Maj.  

I 84 kg klassen for seniorer løftede Jane Aaberg sig ligeledes til det danske mesterskab. Jane fik godkendt et løft på 205 kg i squat hvilket må siges at være en monster pr i highbar. I bænkpres blev det til et godkendt løft på 107,5kg og i dødløft blev det til et godkendt forsøg på 220kg. Jane forsøgte sig også på Nordisk rekord på 230 kg men dommerne underkende desværre løftet. Totalen blev på 532,5 kg og det bliver sindssygt spændende at se hvad der kan rystes ud af ærmet ved det kommende EM i Malaga.

I +84 kg klassen for subjuniorer tog Stine Greendahl sig også godt for af retterne og satte personlige og danske rekorder på stribe. I squat blev det til 110 kg en dansk rekord på 5 kg, i bænkpres blev det til 60 kg hvilket var en dansk rekord på 2,5 kg, i dødløft blev det til et godkendt løft på 125 kg ligeledes en dansk rekord med 5 kg. Totalen på 295 kg var en dansk rekord på 12,5 kg. Med Powerprinsessens egne ord ”Der er kun en vej og det er fremad, fuldt smadder”  

I 93 kg klassen for juniorer blev det til sølv i totalen for Chris Wood med 605 kg hvilket var en personlig rekord med 25 kg. I squat blev det til 235 kg en solid pr med 15 kg, i bænkpres blev det til 137,5 kg hvilket var en personlig rekord med 2,5 kg og den forsvarende danske mester i enkelt disciplinen snuppede da også lige guldet her i trekamp. I dødløft blev det til 232,5 kg.

I 72 kg klassen for juniorer stillede Majken Hansen til start og hun løftede sikkert en DM titel hjem til samlingen og hun fik dermed oprejsning fra tidligere års DM forbandelser. Det blev til 185 kg i squat, 95 kg i bænkpres og 170 kg i dødløft. Total 450 kg. Hun modtog også pokalen som årets junior løfter 2016. Delfinen er således klar til at træne godt igennem op imod EM.

I 93 kg klassen for Master 1 var Silvan Popovic i fin form og løftede sikkert DM titlen i hus. Det blev til 205 kg i squat hvilket var en pr med 12,5 kg, i bænkpres blev det til 115 kg han løftede dog også 120 kg men valgte at udføre en dobbeltstart. I dødløft blev det til 247,5 kg hvilket var en personlig rekord med 7,5 kg. Totalen på 567,5 kg var en personlig rekord med 20 kg.

I 105 kg klassen for Master 1 løftede Jørgen Rasmussen også sikkert et dansk mesterskab hjem til samlingen med 615 kg totalt. Det blev til 240kg i squat hvilket var en personlig rekord med 2,5 kg i light klassen. I bænkpres blev det til et godkendt løft på 150 kg. I dødløft blev det til et løft på 225 kg. En ok præstation set i lyset af de mange knæbind lørdag og sygdom tidligere på ugen. En kæmpe tak til Den store hvide som fik tævet dinosaurens knæ der i den grad er blevet godt og grundigt angrebet. 

The return of the Dolphin

Majken Hansen "Delfinen" er tilbage under teamets vinger og vi glæder os til at hjælpe den tidligere dobbelte sub-junior Europamester i trekamp og verdensrekordholder i dødløft frem mod de næste store internationale opgaver :-)

Idrætspris 2016

Årets idrætspriser for sportsåret 2016 blev uddelt af borgmesteren og viceborgmesteren på rådhuset. Jane Aaberg blev hyldet for hendes VM guld i dødløft, Eva Buxbom som verdensmester i masters og Chris Wood som danskmester i bænkpres og Jørgen Rasmussen som træner og dansk mester. Rene Hedegaard blev også hyldet som danskmester og Danni Iversen for hans JM titel og Simon for sin Nm subjuinor titel og Michael Hermann for hans danske rekord i Bænkpres. Bill Hald som træner og holdleder. Sædvanen tro var folkebladets Tommy Poulsen konference og kom med flere kække bemærkninger undervejs